Fuchsia i mad

Af Camilla Plum, kogekone og forfatter, Fuglebjerggaard

Fuchsiablomster kan spises

Masser af blomster til at nyde – også i maden. Foto: Karna Maj

Fuchsia

Fuchsia

Fuchsiablomster kan midt i deres eksotiske, barnetegningsagtige udseende absolut spises. Selvom frugterne egentlig smager bedre end blomsterne.

Alle fuchsia kan bruges, men man skal naturligvis ikke styrte lige ned til blomsterhandleren og købe en og bruge den med det samme. Konventionelle planter får læssevis af vækstforkortere, pesticider og svampemidler og det er klamt at spise. Vent til planterne har fået deres naturlighed tilbage, helst 3 måneder.

Man kan blande fuchsiablomster i en salat eller kandisere dem og pynte disse her overdådige kager.

Frugterne kommer senere på sæsonen og ligner små fede blommer. De er ret lækre og syrlige uden at være en helt overbevisende dessertfrugt. Man kan sylte dem eller bare spise dem skåret over i en frugtsalat.

Medaljer med jordbær og blomster

Til 8 personer

Medaljer:
300 g hvedemel
100 g sukker
200 g smør
3 æggeblommer

Creme:
1 bæger cremefraiche 38%
4 blade husblas
½ bæger ricotta [Skal der angives gram eller er alle bægre ens?] ja det er de
1 dl kærnemælk
3 æg
1 dl rørsukker
korn af 1 stang vanille

1 kg jordbær

Kandiserede fuchsia- og geranieblomster til pynt.

Begynd med dejen til medaljerne. Hak det hele sammen med en kniv på bordet, til det smuldrer, og saml så dejen hurtigt med varmen fra hænderne. Eller skær smørret i mindre stykker og kør hele balladen i foodprocessor til en nogenlunde sammenhængende dej. Form til en flad bolle, og stil det køligt i en times tid.

Rul en tredjedel af dejen ud til en meget tynd plade, Man må godt bruge lidt mel, så dejen ikke hænger i bordet, vend den undervejs nogle gange. Stik runde medaljer ud, med et glas eller en kageudstikker. Lemp dem forsigtigt over på bagepapir. Fortsæt med resten af dejen. Der bliver lidt for mange kager, men de er aldeles fremragende som småkager, og de bliver så sprøde, at nogle uvægerligt går i stykker og må spises undervejs. Hvis dejen bliver for blød, må den en tur i køleskabet igen. Bag kagerne ved 180 grader, til de er lysebrune. Æggehviderne er til overs, dem må man lave marengs af.

Mens dejen køler ned første gang, laver man cremen. Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommerne med sukkeret til en æggesnaps. Pisk æggehviderne meget stive Smelt husblasen i en lille smule vand i en lille kasserolle, bland straks med kærnemælken og dernæst i ricottaen. Rør cremefraiche og vanillekorn i, og til sidst vendes æggeblommer og -hvider i cremen.

Film grundigt og stil det i køleskabet, til det stivner, cirka 1 time måske mere.

Lige før man skal spise kagerne, lægges de sammen med jordbær og creme, pynt med kandiserede blomster, her er der brugt nelliker og fuchsia.

Teksten er et uddrag af Camilla Plums nye bog Blomstrende mad, som er udkommet i oktober 2008 på Politikens Forlag. Bogen er illustreret med smukke fotos af Anne-Li Engström. Pris 149 kr.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Økologiens Have

Frø og blomster, også i haven

FAUSOL A/S

HORNUM – Stort udvalg af blomsterfrø

Staudemarken

Stauder tilltrækker bier, som bestøver.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Blomstergården

Store samlinger af dagliljer og hosta

Bjarne’s frø og planter

Eksotiske og specielle er vores liv!

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Staudestedet

Mange forskellige stauder

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Blomster > Stauder > Fuchsia i mad

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider