Forum

Ingen snegleæg i kompost

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 14. november 2017 kl. 17.38

For første gang i mange år fandt jeg ingen snegleæg da jeg satte kompostbunken til forårets kompost. Kombineret med lidt færre dræbersnegle de to senete år vil jeg tillade mig at være optimist helt frem til foråret :)

1 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 14. november 2017 kl. 18.26

Skal jeg forstå det sådan, at du netop har omstukket kompostbunken, og at du ingen snegle æg fandt der?
Til lykke.
Jeg får først omstukket kompostbunken fra 2017 i foråret (hvis det går, som det plejer). Jeg skal først have omstukket samlebunken til kompostbunken, og derefter skal jeg have bragt resten af komposten fra 2016 ud i haven, så der bliver plads til komposten fra 2017.

2 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 14. november 2017 kl. 19.25

Jeg kører "kold" kompost. Jeg har sat samlebunken bestående af haveaffald fra denne sæson og køkkenaffald fra samme periode (en del af samlebunken). Det hele taget ud af kammer2 og blandet med det meste af den lille bunke i kammer1 af kompost der ikke var tilstrækkeligt omsat fra foråret. Det hele sat i kammer2 igen.

Jeg bruger næsten al komposten i april - maj usoldet på udvalgte bede og i drivhuset. Solder en stor murebaljefuld til potte- og såjord.

Den tilbageværende slat af omsat kompost i kammer1 (som jeg ikke altid har noget af) bruges hen over vinteren til løbende at dække køkkenaffaldet der tilføres på toppen af kammer2.

Bringer ikke kompost ud i efteråret fordi jeg intet har på det tidspunkt:)

Metoden er opstået fordi jeg vil have min kompost klar til brug i foråret, hvor jeg har størst forbrug. Kombineret med, at jeg kun begik to kamre, da jeg byggede kompostbunken. Der savner jeg et ekstra til at gemme soldet kompost for produktion af potte- og såjord.

I det hele taget mangler jeg kompost :)

3 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Doris Møller, 15. november 2017 kl. 8.57

Jeg har netop tømt begge mine store kompostkasser, indeholdende sæsonens afklip og køkkenaffald. Jeg lægger det direkte ud i bedene. Jeg omstikker aldrig, og jeg kører det aldrig gennem et sold. Det er det nemmeste. Den rigtige natur klarer sig jo også fint uden hverken omstikning eller sold ;-)

I mine kompostkasser fandt jeg heller ingen snegleæg. Men for noget tid siden fjernede jeg et depot af græstørv, der lå under sort plastic, for at de skulle gå ud, så jorden kunne genanvendes. I den jord var der virkelig mange snegleæg! Sneglene elsker kontakten med plastic. Jeg har løbende i sommerens løb fjernet masser af snegle fra dette depot. Alligevel blev jeg forbløffet over, at de havde nået at lægge så mange snegleæg. Men de mange snegleæg var koncentreret på ganske lidt plads, så de var nemme at fjerne, og skulle jeg have overset nogle enkelte, er jeg overbevist om, at de ikke overlever, at jeg lagde den gode muld fra græstørvene ud i overfladen af et bed.

Med venlig hilsen

Doris Møller

4 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 15. november 2017 kl. 16.19

@Doris

Helt enig.

Fladekompostering hen over vinteren er rigtig effektivt - også til at beskytte bar jord. En helt anden jord om foråret - rigtig god effekt.

Desværre har jeg for mange snegle endnu og for lidt materiale til at bruge fladekompostering igen.

Soldning, ud over det man kan gøre med greben, er jo kun nødvendigt, hvis man, som jeg, selv blander diverse jordblandinger.

5 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kim Petersen, 16. november 2017 kl. 12.59

Sneglene slipper du nok ikke for.
Snegleæggene er allerede på nuværende tidspunkt klækket, og de små bitte snegle farter lystigt rundt i jord, og kompost og nedfaldsfrugt og lignende.

6 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 16. november 2017 kl. 17.44

Det har du nok ret i som en generel betragtning.
August/ september begynder jeg at se mange parringer og finder mange æghobe september/ oktober.

Som sagt er det første år i mange år, at jeg ingen æghobe finder under arbejdet med at sætte min kompost.

Alt hvad jeg skriver her i denne tråd refererer til dræbersnegle, som jeg har haft masseforekomst af i ca. 10 år.

7 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Claus K Madsen, 16. november 2017 kl. 21.08

Har du fundet på nye tiltag som kan forklare nedgangen i sneglene?
Man skulle tro de ville gå frem i en våd sommer som i år, men jeg husker svagt en diskussion herinde i forsommeren hvor flere mente at sneglene ikke var kommet så godt fra start. Måske omslaget fra tidligt forår til nattefrost igen snakkede vi om dengang...

8 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 16. november 2017 kl. 21.24

@Claus

Jeg har før oplevet år med mindre belastning, men så er de pludselig tilbage i mængder. Den variation hænger nok sammen med vejr/ klima-variationer. De seneste tre år har jeg observeret en klart nedadgående forekomst. Jeg har stadig mange og tør ikke tro på at nedgangen fortsætter. Forklaring har jeg ingen af, med mindre brugen af nematoder et par år i træk har medført en større "naturlig" blivende bestand på matriklen.

Invasionen af snegle til køkkenhaven kommer især fra en tilstødende græsfold. Den er ikke blevet afgræsset i 5-6 år og jeg har de sidste to år set etableringen af mange store myretuer. Om de kan gøre noget ved snegleæg ved jeg ikke.

Jeg arbejder videre med mit (langstrakte) projekt med en fysisk barriere mod græsfolden og dyrkning under net/ afskærmning. Tror ikke på det er ved at være slut og desuden har jeg jo kållarverne :)

9 af 12 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 16. november 2017 kl. 23.48

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

10 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Claus K Madsen, 17. november 2017 kl. 9.59

Det var da nærliggende at tro myrerne æder at æggene, men det er ikke noget jeg umiddelbart har kunnet bekræfte ved en hurtig søgning.
Nogle biller æder æggene, så det kan jo også være at de forandringer som er sket på arealet over tid har fremmet sådan nogle, foruden myrrene.

Det bliver spændende at se om det holder eller om det bare var et udslag af årlige udsving.

11 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Omar Abdullaman, 18. november 2017 kl. 5.28

Bringer ikke kompost ud i efteråret fordi jeg intet har på det tidspunkt:) [url=https://goo.gl/pMJ8Ej][color=#ffffff]รับแทงบอล[/color][/url]

12 af 12 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 18. november 2017 kl. 11.19

?

Nyt svar til emnet »Ingen snegleæg i kompost«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Ingen snegleæg i kompost

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider