Forum

Kommentarer til »Hvor mange arter mistelten findes der?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvor mange arter mistelten findes der? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Pedersen, 31. marts 2003 kl. 12.37

Efter hvad jeg har lært i regnskovsgruppen nepenthes, så snylter epifytter IKKE på deres værtsplanter, men bruger dem udelukkende til at komme op i højden/lyset. Og hvis mistelten suger væske og mineraler fra værtsplanten, så kan den ikke være en rigtig epifyt...

Mvh Lars Pedersen

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 31. marts 2003 kl. 16.50

Du har i princippet ret i, at epifytter ikke suger næring fra værtsplanter, men udelukkende bruger dem til at klatre på. For misteltens vedkommende gælder det bare ikke helt; derfor udtrykket "halvsnylter". Mistelplanterne er afhængige af værten, -de går ud, hvis værtsgrenen dør. Mistelten kan kun delvist omdanne en del af den optagne væske fra luften til egen næringsvæske, resten må de hente fra værtsplantens bark gennem rodlignende organer, der gennemtrænger bark og ved.

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Gulden, 26. november 2004 kl. 8.59

Hvilke betydning har mistelten i jul? hilsen Mig:-)

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 28. november 2004 kl. 11.36

At hænge mistelten op ved juletid er en britisk ameriansk tradition, der primært bruges i engelsktalende lande. Det er en kysseplante, hvor man må kysse den der står under en ophængt mistelten. Det er en engelsk tradition, der formentlig er opstået under en stor interesse for gammel keltisk levevis i 1700-tallet. Planten har altid været regnet for magisk, især hos de keltiske druider, der fremstillede en drik af den, der kunne helbrede de fleste sygdomme.

Den har været brugt i folkemedicinen i mange hundrede år og var også dén plante, som Loke lod Balder blive forgiftet af i den nordiske mytologi.

Nyt svar til emnet »Hvor mange arter mistelten findes der?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvor mange arter mistelten findes der?«

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider