Forum

Hoya carnosa

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Jacob Jørgensen, 19. februar 2017 kl. 13.19

Hejsa
Min bedstemor har denne Hoya carnosa. Det tror vi ihvertfald det er. Er der nogen der kan bekræfte dette? Min far har næsten dræbt den engang han skulle hjælpe med at plante den om. Han rev alle rødderne af den og kun et lille skud overlevede. Nu er den vokset stor igen, men har ikke blomstret siden. Er der nogen der ved hvordan man kan optimere chancerne for at den blomstre igen?

Mvh. Jacob

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jacob Jørgensen, 19. februar 2017 kl. 13.19

Et billede mere

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Holger Pedersen, 21. februar 2017 kl. 0.41

Hej Jacob.

Man kan se på 1. foto, at planten ikke får nok lys, når den står for mørkt, får bladene de smukke lyse pletter. Hvis planten får nok lys, bliver bladene lidt tykke & grå at se på.
Voksblomsten må ikke få for meget vand, let udtørring får den til at blomstre.
Opbevares køligt fra 1. nov. - 1. marts ved mindst 10-12 grader om vinteren, men ikke for varmt, for så dannes der ingen blomster"skud". Jorden må ikke være for gødningsrig, så gror den bare, i stedet for at danne de små sideskud, hvor blomsterklaserne skal komme på, og de små skud må aldrig skæres af, for dér kommer blomsterne hver gang på. Ompottes d. 1. marts i næringsberiget spagnum.

Venlig hilsen
Holger Pedersen, 3600 Frederikssund

Nyt svar til emnet »Hoya carnosa«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Vindueskarmen > Hoya carnosa

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider