Skadedyr og plantesygdomme

Søgeresultat

Der blev fundet 11 artikler om skadedyr og plantesygdomme, som opfylder alle søgekriterierne.

Agerugle (knoporm)

Ageruglens larver kaldes knoporm, og de anretter skade ved at gnave på rødder og rodfrugter, bla. kartofler, men kan også invadere kålhoveder.

Fusarium

Der findes mange fusariumarter som gør skade på havens planter – populært kendt som slimskimmel, visnesyge, rodhalsråd, stængelråd eller lagerråd.

Hindbærringpletvirus

Hindbærringpletvirus kan trives på en lang række planter og kan se meget forskellig ud. Smitten overføres især med frø eller nematoder.

Iberisk skovsnegl

Iberisk skovsnegl (dræbersnegl)

Iberisk skovsnegl kaldes populært for dræbersnegl, og er i løbet få år blevet et alvorligt skadedyr i mange haver, da den æder af de fleste planter.

Kartoffelskimmel

Kartoffelskimmel angriber blade, stængler og knolde på kartoffel og tomat. Først som vanddrukne, brune pletter, hvorpå hele toppen visner.

Kransskimmel

Kransskimmel fremkalder visnesyge hos både urte- og træagtige planter. Svampen blokerer vandtransporten i vedkarrene.

Rodbrand

Rodbrand er et sygdomsbillede, som opstår, når jordsvampe angriber rødder og rodhals, så de mørkfarves og tørrer ud. Resultatet er, at planten visner.

Smælderlarve

Smælderlarver gnaver gange og gruber i planterødder – ofte i køkkenurter som kartoffel og gulerod. Den er især et problem på en nyopdyrket græsplæne.

Sortbensyge

Sortbensyge får kartoffelplanter til at holde op med at vokse i maj–juni. De får gule blade og stænglerne bliver sorte nedefra og begynder at rådne.

Stankelben

Stankelben er en grålig »myg« i overstørrelse. Larven er grå og cylindrisk, ofte med indtrukket hoved. Larverne æder rødder af græs og andre urter.

Stængelnematode

Stængelnematoder er orme, som lever inde i planterne, hvor de fremkalder sår, opsvulmede stængler og nedsat udbytte. De klarer sig i jord i flere år.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme > Søgeresultat

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider