Arrangementer

Åben Vild Have 2022 – hos Mathilde i Holbæk

Kig indenfor i en villahave, hvor det vilde er velkomment

Her er græsplænen er uslået – på nær på stier og et mindre opholdsareal. Derfor kan man se bl.a. vilde orkideer i det uslåede græs. Der er lavet en høj bagest i haven af gamle græstørv som nu er tilplantet med vilde planter/blomster, hvis frø jeg selv har indsamlet i naturen. Store dele af den tidligere græsplæne er desuden gravet væk og erstattet med vilde blomsterbede. Der er plantet hjemmehørende træer og buske. Gamle stammer og alt afklip ligger dekorativt eller i store kvasbunker. Der er vand flere steder og en lille sø med padder. Der er en stenbunke, insekthotel, og generelt får ukrudt (hvis det har biodiversitetsværdi) lov at stå. Der er lavet gode forhold for pindsvin i krat rundt omkring.

Haven indeholder desuden køkkenhave, kompost, legehus bygget af genbrugsmaterialer, havebruser (så lange varme morgenbade er udskiftet med hurtige køligere bruseture i sommerhalvåret = vandbesparende :)), udekøkken hjemmelavet af gamle paller og genbrugsmaterialer.

Fra haven er der direkte udgang til Holbæks fredede naturareal, Holbæk Fælled. Her laves høslet i august, og der er græssende køer til naturpleje.

Dato: Lørdag den 20. august 2022 kl. 9–16
Sted: Urtehaven 39, 4300 Holbæk
Arrangør: Mathilde
Pris: Gratis

Her er du: Forsiden > Arrangementer > Åben Vild Have 2022 – hos Mathilde i Holbæk

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider