Bliv Vild-Havementor

Af Heidi Kirk Nissen, redaktør af Havenyt.dk, Havenyt.dk

Er du vild med naturen, og har du lyst til at lære fra dig? Så bliv Vild-havementor!

Som Vild-havementor bliver du en del af en landsdækkende indsats, hvor vi hjælper danskerne med at skabe mere liv i haven og i den bynære natur. Sammen gør vi naturen vild, hvor vi bor.

Din opgave som Vild-havementor

Som Vild-havementor skal du grundlæggende være med til at give endnu flere danskere en viden om de små, men vigtige tiltag, der kan skabe mere vild natur, der hvor vi bor og lever.

Som uddannet Vild-havementor stiller du din viden til rådighed for andre ved at lave lokale arrangementer, der skal inspirere endnu flere til at give biodiversiteten et løft.

Det kan være, at du viser din vilde have frem, arrangerer guidede ture i lokalområdet for at tjekke biodiversiteten ud, eller at I sammen laver kvashegn og insekthoteller. Der er også plads til dine egne idéer, og alle dem du får i samværet med de andre Vild-havementorer.

Spændende kursus for Vild-havementorer

Som Vild-havementor bliver du en del af et netværk af Vild-havementorer, hvor I sammen kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden. Samtidig får du et spændende halvdagskursus, hvor du bliver klædt på til at gå forrest og skabe biodiversitet og mere liv i haven og i den bynære natur.

På kurset får du viden om, hvordan man kan skabe vilde hjørner i haven, og du får masser af idéer og værktøjer til at skabe arrangementer i dit lokalområde, som kan inspirere og motivere andre til at skabe bedre levesteder for insekter og dyr.

Når du har fuldført kurset, får du et flot kursusbevis.

Kursusdatoer og tilmelding

Vild Have-mentorkurserne foregår på følgende datoer:

Det med småt

Kurset er gratis, men da der er et begrænset antal pladser (og rift om dem), tager vi et no-show gebyr på 350 kr, hvis du ikke dukker op uden at melde afbud mindst 48 timer før. Du får besked på, om du er tilmeldt kurset senest den 2. august.

Ved at tilmelde dig kurset accepterer du at modtage yderligere information fra projektgruppen. Du kan til enhver tid afmelde dig mailinglisten igen.

Du tilmelder dig ved at trykke på det af ovennævnte links, hvor du vil på kurset.

Om »Vild natur, hvor du bor«

Bag Vild Have-mentorerne står Landsforeningen Praktisk Økologi, Dansk Ornitologisk Forening, KFUM og Dyrenes Beskyttelse, og mentorerne er en del af projektet »Vild natur, hvor du bor«. Projektets formål er gennem 200 frivillige Vild Have-mentorer og forskellige aktiviteter at vise, hvordan man kan øge biodiversiteten i sin egen have og den bynære natur, hvor selv små tiltag giver flere levesteder.

»Vild natur, hvor du bor« er en del af det landsdækkende projektet »Vores Natur«, som er opstået i et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR.

Læs mere om Vores Natur >

Læs mere om Vild natur hvor du bor >

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Om Praktisk Økologi > Vores Natur > Bliv Vild-Havementor

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider