Forhandlerguide

Dansk Hjemmeproduktion

Velkommen til Dansk Hjemmeproduktion.

Vores idé er grundlæggende at udvikle, producere og markedsføre materialer, udstyr og ingredienser til lette og gennemprøvede metoder til selvforsyning, fremstilling og konservering af fødevarer i lille skala, til brug i hjemmet eller til undervisning. Det vil sige fødevarer, som af mange opfattes som vanskelige at lave selv. Firmaet, har eksisteret i mere ned 20 år.

Hjemmeproduktion er samtidig en spændende hobby for familien, der også giver børn en bedre forståelse af de processer vores madvarer går igennem fra jord til bord. Samtidig er man selv herre over indgredienserne i maden. Da, der er tale om traditionelle, og ofte historiske tilberedningsmetoder, undgås samtidig unødvendige tilsætningsstoffer.

Vore produkter henvender sig primært til:

Privatpersoner, som synes at det kunne være sjovt at lave f. eks. ost, smør, tørre krydderurter, lave most af nedfaldsæbler og meget andet.

Institutioner, som i undervisningssammenhæng praktisk kan demonstrere, hvordan mange grundlæggende fødevarer fremstilles/konserveres.

_

Produkterne
Produktsortiment spænder meget vidt. Ja, hvor skal man begynde…

Tørreapparater
Dansk Hjemmeproduktion har blandt andet Danmarks største udvalg af tørreapparater. De fås i flere størrelser, materialer samt med og uden timer. Vi har over 25 års erfaring med salg af gedigne og veltestede løsninger, der holder i mange år.

Gem sommerens vitaminer og nyd havens frugt og grøntsager hele året. Med et tørreapparat konserveres havens krydderurter, grøntsager, frugt, svampe m.m. til brug I de mørke vintermåneder.

Tørring er en gammelkendt, effektiv metode til konservering af en lang række fødevarer. Metoden indebærer at næringsværdi og vitaminer bevares. Konservering uden sukker og tilsætningsstoffer. – Billig konserveringsmetode. Nemt at gå til. Resultaterne pynter i ethvert køkken. Hele familien får gavn af vitaminerne – året rundt.

Yoghurtapparater og kulturer
Med et yoghurtapparat er det muligt at lave en cremet hjemmelavet yoghurt af både ko-, gede- og fåre-mælk samt soyamælk. Fedtprocenten bestemmer man selv.

Ved brug af soyamælk er apparatet ideelt til vegetaren eller dem som er allergiske overfor animalsk mælk.

Sortimentet inkluderer yoghurt, kefir, tykmaelk og creme fraiche kulturer.

Mosterier, frugtpressere og frugtmøller

Hvorfor ikke lave egen most? – Det er en spændende hobby, som hele familien kan deltage i.

Råsaft er meget nærende. Anvendelse af frugtpresser giver fuld udnyttelse af frugttræernes produktion, og der kan bruges både æbler og pærer. Mosten kan også danne det bedste grundlag for fremstilling af vin og cider.

Dansk Hjemmeproduktion tilbyder et meget stort sortiment af frugt- og vinpresser samt frugtmøller og kværne til fremstillingen af most, druesaft og honning. Sortimentet spænder fra den traditionelle frugtpresse til de mere moderne og mekaniske modeller.

En nøddeknækker der vil noget! Det er ikke længere kun tale om høst af hasselnødder og valnødder i Skandinavien. Nu dyrkes der også mandler, hjertenødder og flere andre typer nødder. Derfor har Dansk Hjemmeproduktion nu lanceret denne meget praktiske og ergonomiske bordmodel af en nøddeknækker. Nu er det slut med at få fingrene i klemme i håndholdte nøddeknækkere og processen glider mere smidigt end nogensinde. Ja, det er lige pludselig fornøjeligt at knække nødder og børnene vil også gerne være med.

Frugtplukketasker til æbler, pærer, kvæder, kastanier, nødder og plukkespande med bæresele til blommer, moreller, kirsebær og andet godt
En spændede serie af meget praktiske og ergonomiske frugtplukke-tasker og –spande. Taskerne kan åbnes I bunden med et par praktiske snørrer-aggregater som gør at man kan tømme taskerne uden at skulle tage bæreselen af. Dertil kommer frugtplukkekurve.

Vingær og andre produkter til drue- og frugtvinfremstilling samt klaring af most.

Nyt stort sortiment af vingær, gærnæringssalt, svovl, æblesyre, citronsyre, klaringsmiddel med mere i forpakninger til både den mindre og store produktion.

Destillationsapparater
Vi tilbyder 3 forskellige destillationsapparater hvormed man kan lave essenser af egne blomster og krydderurter til mange formål – samt andre destillater. At destillere med gode resultater kan opfattes som en blanding af erfaring og kontant viden – men også som lidt af en kunstart. Hvorfor ikke prøve at se om du ikke er lidt af en kunstner?

Destillationssapparaterne fås både i stilfulde modeller som passer ind i det moderne køkken og en klassisk model med et løgformet fortætningskammer som tydelige illustrerer kobbersmede-arbejdet og de stolte håndværkstraditioner der ligger bag disse produkter.

Kornkværne
Et udvalg af korn- og mel-kværne, samt kornvalser til husholdningen som vil fremstille bagværk af friskkværnet mel. Friskkværnet mel har et betydeligt større indhold af næringsstoffer og vitaminer. Formalingsgraderne kan på de fleste kværne indstilles trinløst fra groft- til fintmalet. Det giver mulighed for at opnå konsistens og smagsindtryk, som ikke kan købes i forretninger. Kværnene tilbydes i flere spændende designs så de passer dekorativt ind de fleste køkkener.

Hjemmeosteri
Vi sælger mange mejerier hvert år!

Alt – undtagen mælken – er med i hjemmeosterierne udviklet af Dansk Hjemmeproduktion. Med et hjemmeosteri kan familien selv fremstille en række spændende oste hjemme I køkkenet: Hytteost, Camemberttype, Castellotype, Fetaost, Havarti-/Danbotype, Ricotta, Flødeost.

Mælken til ostefremstillingen kan være pasteuriseret og homogeniseret, men kan naturligvis også være direkte fra landmanden – d.v.s. fra både køer, geder og får. Af 8–10 l mælk kan fremstilles ca. 2 kg camembert-/castellotype eller 3–4 kg hytteost.

Hvad taler for at lave ost selv?

– Man er selv herre over tilsætningsstoffer.

– Der er god økonomi i et hjemmeosteri.

– Efter nogle få ostninger er osteriet tjent ind.

– Det er en spændende hobby, som hele familien kan deltage i.

Udstyr til tapning af birkesaft. Fremstil din egen birkevin.

Frugttræer og Bærbuske
Danmarks største sortiment af frugttræer og bærbuske samlet på et sted. Over 375 sorter af 1 og 2 års barrods og pottede planter.

Jordforbedring og Naturgødning
Hele sortimentet af Champost-produkter.

_

Dertil kommer udstyr til ølbrygning, vinfremstilling, gærkrukker til fremstilling af egen surkål og andre gærede grønsager, æbleskrællere, æbleskrællemaskiner, saftkogere, pasteurisering, ciderfremstilling, frugtudstenere, romtopfkrukker, vægte, bag-in-box kasser og poser, vingær, vintønder, smørkærner, centrifuger, chokoladeforme og meget meget mere…

Du er velkommen på hjemmesiden.

Adresse:

Hygildvej 5, 7361 Ejstrupholm

Telefon:

62 67 14 47

Internet:

www.hjemmeproduktion.dk
info@hjemmeproduktion.dk

Her er du: Forsiden > Forhandlerguide > Dansk Hjemmeproduktion

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider