Forum

Roddanner – pulver eller gele?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Jan Petersen, 3. juni 2009 kl. 1.21

Hej!

Jeg har aldrig brugt roddanner før og vakler lidt mellem noget man kan få i gelé form (http://www.bh-froe.com/ZC/index.php?main_page=product_info&products_id=1091) og noget i pulverform(http://www.haveshopping.dk/group.asp?group=142).

Kan nogen anbefale mig om det ene er bedre end det andet?

Også, kan jeg bruge roddanner på planter der allerede har et meget begrænset/svagt rodnet og som jeg gerne vil fremme?

Mvh,

JAN

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 3. juni 2009 kl. 7.59

Prøv at se denne tråd:http://www.havenyt.dk/forum/dyrkningsmetoder/3856.html

Mvh. Svend Høst

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 3. juni 2009 kl. 8.29

Hej Jan
Du skal være opmærksom på at roddannerhormoner er meget svære at arbejde med og normalt kun bruges ved planter, der ellers ikke kan laves rod på. (Professionelt) Skal også være opmærksom på at det ikke er noget vidundermiddel, tværtimod – der slås langt flere planter ihjel med hormonet end der fremstilles – hos private. Bare det at der findes 3 styrker og du vil have vanskeligt ved at dosere det.

Vil anbefale i stedet at lære hvilke planter du kan lave rod på – og på det rigtige tidspunkt, og så evt. undlade de aller vanskeligste som parykbusk og kirsebærkornel – dem kan du så lave ved nedkrogning i stedet og det virker også fint.

Lån evt. bogen "Politikens bog om planteformering" udgivet år 2000, og du skal snart i gang med de urteagtige stiklinge. Du kan ikke forbedre rodudviklingen, hvis du allerede er i gang, ved at tilsætte roddanner.

Min mening: har selv 10 g stående, der en gang imellem har været udlånt, har selv brugt til rhododendron een gang – uden større held og jeg laver nu masser at stiklinge hvert år, nogle med stort held, andre mindre og dåsen bliver stående i skabet.

www.de-gamle-sorter.dk

Nyt svar til emnet »Roddanner – pulver eller gele?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Roddanner – pulver eller gele?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider