Skadedyr og plantesygdomme

Her finder du de mest almindelige skadedyr og plantesygdomme, som forekommer i danske haver. Databasen er under stadig udbygning med nye artikler.

Vælg søgekriterier ud fra de oplysninger, du har om skadedyret/plantesygdommen og hvordan angrebet ser ud. Plantenavnet skal skrives i ubestemt form, altså gulerod – ikke gulerødder. Det danske artsnavn skal være korrekt, f.eks. skal man søge på surkirsebær eller sødkirsebær og ikke på kirsebær.

Aktuelle artikler

Stokroserust

På planters blade dannes små gule prikker i forsommeren. Senere bliver de til brune pletter på undersiden. Bladene kan visne helt og falde af i utide.

Iberisk skovsnegl

Iberisk skovsnegl (dræbersnegl)

Iberisk skovsnegl kaldes populært for dræbersnegl, og er i løbet få år blevet et alvorligt skadedyr i mange haver, da den æder af de fleste planter.

Hindbærringpletvirus

Hindbærringpletvirus kan trives på en lang række planter og kan se meget forskellig ud. Smitten overføres især med frø eller nematoder.

Solbærfiltrust

Svampen skifter mellem at danne sporer på arter af Ribes og Pinus. Den har tvunget værtskifte og overlever kun, hvis begge værtsplanter er til stede.

Bladlus i drivhuset

Mange arter af bladlus kan angribe drivhusplanter, men det er især agurkbladlus, ferskenbladlus, stribet kartoffelbladlus og kartoffelbladlus.

Stor stikkelsbærbladhveps

Stikkelsbærbladhvepsen er en lille, ca. 7 mm. gulorange hveps. Larverne er grønlige med gullige sidelinjer og lever på stikkelsbær, ribs og solbær.

Frugttræspindemider

Frugttræspindemider suger saften ud af frugttræernes blade, der bliver bronzefarvede og falder tidligt af. De overvintrer som æg på træernes bark.

Gråskimmel

Der dannes først misfarvede skjolder og dernæst en grå, behåret belægning. Det er en meget almindelig rådsvamp, som kan angribe alle slags planter.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…