Forum

Skoledrivhus

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Helle Olsen, 3. marts 2002 kl. 13.23

Jeg er så heldig at have fået rimeligt frie tøjler hvad angår indretning og plantevalg til en nybygget skoles driv-hus. Nærmere betragtet er det vel mere en udestue: Omtrent 3 x 4m i grundareal, glas på 3 sider, ca. 3–4m til loftet, fliser på gulvet, el og varme. Alt sammen forjættende for en plantenørd som mig – men er der nogen derude, der har erfaringer?!

Ud over et par kolleger, der har nævnt spireforsøg, er der ikke rigtig nogen, der har planer om brugen. Selv underviser jeg ikke i biologi, tænker dog på sigt på, om man kunne lave et valgfag omkring drivhuset.

Mvh. Helle

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ida Tidemann, 3. marts 2002 kl. 15.54

Jaa. skole drivhus er jo ikke noget vi ved noget om men det lyder da meget morsomt. Vi tror at det er et drivhus i skolen men det kan vi jo godt regne ud at det ikke er for skole er jo noget man gør ved planterne. Der er jo svær at tale om nå man ikke ved hvad det er. hilsen susanne & ida

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anette Nørbo Asplund, 6. marts 2002 kl. 19.40

Det lyder som et spændende og udfordrende projekt, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan bruge sådan en udestue til.

Afhængig af alder kan børnene være med til dyrke planter, som de senere kan spise, få med hjem eller sætte i klasseværelset. Man kan lave egentlige planteforsøg eller bruge drivhuset til fortællestue eller picnic på en regnvejrsdag.

Ideer til plantevalg, indretning og aktiviteter kan du hente både i havelitteraturen, den pædagogiske litteratur og på internettet, på haveudstillinger, planteskoler etc. Den lokale naturvejleder har måske også ideer.

I Sverige findes foreningen Barnens Landskap, der beskæftiger sig med børns grønne nærmiljø f.eks. i skole og daginstitution. Web-adressen er: www.barnenslandskap.com. På web-adressen: www-uterum.slu.se finder du også litteratur og ideer om emnet (bemærk, at der er bindestreg og ikke punktum efter www i denne adresse).

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Helle Olsen, 10. marts 2002 kl. 16.20

Hej Anette!

Tak for dit svar. Det er nogle udmærkede links til emnet. Det er også gået op for mig, at svenskerne er nået længere, hvad angår ëhave i børne-regií.

Mvh. Helle Olsen

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Eivin Knidsen, 3. juni 2009 kl. 14.16

Således at undervise vore kære børn i drivhusbrug og således vække og skærpe deres interesse for havebrug, ja det er vel nok en god idé. Den slags muligheder havde vi andre godt nok ej, da det var os der gik i skole. Dengang var det bare med at at sidde bøjet over bøgerne, og helst stille! De er da både dejligt og hyggeligt at der er andre forhold og således også muligheder for børnene i dag. Ville det ikke være en god idé at dyrke de grøntsager og frugter, som børnene kender fra deres egen hverdag, så de jo da derved lærer lidt om det de kommer i munden? Det må være mit forslag.

Mvh Eivin (^_^)

Nyt svar til emnet »Skoledrivhus«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Skoledrivhus

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider