Forum

Kommentarer til »Andemad skal dyrkes til foderplante – hvor lang er vækstsæsonen?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Andemad skal dyrkes til foderplante – hvor lang er vækstsæsonen? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Nicolaj L., 30. oktober 2013 kl. 10.33

Kære Pernille

Jeg erkender din nytænkning og hvis du har lavet søer/bassiner med det formål at dyrke andemad så er det helt fint, men naturlige søer vil få en dårlig miljøtilstand af at få tilført gødning/urin i en mængde der stimulerer andemads vækst. Hvis søen er omfattet af naturbeskyttelsesloven (og det er den i grove træk hvis den er større end 100 kvadratmeter), vil det ikke være lovligt.

Men hvis du vil dyrke andemad, så skal du som sagt have lavet dig nogle bassiner med det formål, og i den forbindelse skal du over gødning sørge for at der er læ der hvor bassinerne ligger - andemad kan ikke lide bølgepåvirkning.

Og det er så også rådet til dem der gerne vil bekæmpe andemad i deres damme, havebassiner mm. Skab små bølger enten i form af at der fældes træer langs den vestlige bred af søen eller i havebassiner og lignende kan det klares med et springvand. Metoderne kan kombineres med forskellige måder at fjerne næringsstoffer fra vandet.

Der er forskellige arter af andemad, der kræver forskellige vækstforhold, kun korsandemad er i stand til at leve på bunden. Ingen arter anvender det at synke som en del af deres livsstrategi - hvis de synker ud er der stor risiko for at de går til grunde.

NB. Andemad har så vidt jeg ved - blomsterrigets mindste blomster :-)

Nyt svar til emnet »Andemad skal dyrkes til foderplante – hvor lang er vækstsæsonen?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Andemad skal dyrkes til foderplante – hvor lang er vækstsæsonen?«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider