Forhandlerguide

Økologiens Have

Den Økologiske Have er Skandinaviens største økologiske besøgshave.

I Haven er der en masse inspiration at hente fra i alt 14 emnehaver og selve måden, de er anlagt på. Der er urtehave, frugthave, vingård, stor køkkenhave og væksthuse, hvor man kan se rigtig mange sorter. Der er grøngødningsbede, kompostbeholdere, mange stauder, en parcelhushave med det hele etc.

Den Økologiske Have er en hel botanisk have, alene i urtehaven vokser 200 arter og sorter af urter til madlavning, medicin, farvning, troldom osv. Der er over 1000 arter i Haven i dag.

Til børnene er der geder, der må klappes, æsler, høns, frilandsgrise og får. Der er en legeplads med kæmpesandkasse med køkkengrej i, pilehytter med tunneller imellem og et telt med halmballer, hvor man kan boltre sig.

Der er café og butik i et lille hyggeligt træhus. Cafeen byder på boller, kage, is, slik, kaffe, te og andre drikkevarer. I butikken kan du købe bøger, pjecer, frø, sæsonens udplantningsplanter, honning, vin, saft, slik og meget mere. Have, café og butik er åben næsten hele året.

Der er puslerum, handicaptoilet og P plads (obs. stierne er ikke gode for rollatorer).

Året igennem er der aktiviteter i Haven, der er rundvisninger, kurser og store arrangementer.

Se billeder fra Haven og læs om arrangementer og øvrige tilbud på www.okologienshave.dk.

Foredrag og rundvisninger
Haven tilbyder i sæsonen en gratis rundvisninger – se hjemmesiden, derudover udføres bestilte rundvisninger om året. Det er for kokkeskoler, AMU kurser, pedelmedhjælpere fra boligforeninger, elever fra Dansk Center for Jordbrug, produktionsskoler, daghøjskoler, kommuner, busselskaber, foreninger af alle slags samt helt private selskaber.

Bøger og pjecer
I Havens butik og netbutik sælges en række bøger og pjecer. De fleste pjecer er skrevet af fagfolk knyttet til Den Økologiske Have.

Naturvidenskabeligt grundlag
Formidlingen og den praktiske pleje i Den Økologiske Have sker på et naturvidenskabeligt grundlag. Professionelle og uddannede gartnere samt faglærere står bag anlæggelse af emnehaver samt for tilrettelæggelse af plejen.

Landskabsarkitekt Niels Junggreen Have har tegnet Haven og står for de store linjer, så som stianlæg og emnehavernes placering og form.

Haven udfører afprøvninger og græsrodsforskningsforsøg, med det mål at finde frem til praktiske løsninger og bedre måder at gøre tingene på.

Formidling internationalt
Økologiens Have er på europæisk plan, blandt de få store økologiske demonstrationshaver. I England ligger 2 haver af samme størrelse.Økologiens Have er blevet til efter inspiration fra den have, der ligger i Ryton nær Coventry og er oprettet af det engelske økologiske haveselskab.

Mht. Havens konkrete indhold, så er der årligt studiebesøg fra Østeuropa og ulande. De er specielt interesseret i Den Økologiske Haves køkkenbede, hvor man på et lille areal og uden brug af sprøjtegifte og kunstgødning, kan opnå høje udbytter, og hvor man pga. det nødvendige sædskifte dyrker forskellige grøntsager, til gavn for ejernes sundhed.

Historie
Den Økologiske Have blev startet af Landsforeningen Praktisk Økologi på en bar pløjemark i 199, men blev efter en årrække en selvejende fond. Den blev opbygget og drevet gennem en enorm indsats fra frivillige, folk i aktivering samt projektansatte. Den Økologiske Have gik konkurs i efteråret 2011. Den fortsætter nu som Økologiens Have – bag Haven står nu foreningen Økologiens Venner.

Adresse:

Rørthvej 132, 8300 Odder

Telefon:

24 96 30 15

Internet:

www.okologienshave.dk
mail@okologienshave.dk

Her er du: Forsiden > Forhandlerguide > Økologiens Have

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider