Skadedyr og plantesygdomme

Her finder du de mest almindelige skadedyr og plantesygdomme, som forekommer i danske haver. Databasen er under stadig udbygning med nye artikler.

Vælg søgekriterier ud fra de oplysninger, du har om skadedyret/plantesygdommen og hvordan angrebet ser ud. Plantenavnet skal skrives i ubestemt form, altså gulerod – ikke gulerødder. Det danske artsnavn skal være korrekt, f.eks. skal man søge på surkirsebær eller sødkirsebær og ikke på kirsebær.

Aktuelle artikler

Liljebille

Den lakrøde bille og dens brungrønne larver æder mellem marts og oktober af blade og knopper på arter af Lilium og Fritillaria.

Væksthusmellus

Mellus, som ofte kaldes hvide fluer, er beslægtede med bladlus og suger plantesaft på samme måde som disse. De er især et problem på tomat.

Rosenbladlus

Bladlusene sidder typisk i kolonier på friske skud, stængler og knopper, hvor de suger saft med deres sugesnabel og ødelægger plantevævet

Rodfordærver

Svampen angriber mange træarter og fremkalder et kraftigt hvidmuld og råd i ved og rodnet. Smitten sker mest gennem stød og via rodsammenvoksninger.

Hindbærstængelsyge

Hindbærstængelsyge er en svamp, der angriber stængelen på hindbærplanter. De overlever normalt angrebet, men udbyttet af hindbær går ned.

Fusarium

Der findes mange fusariumarter som gør skade på havens planter – populært kendt som slimskimmel, visnesyge, rodhalsråd, stængelråd eller lagerråd.

Blommepung

Blommepung skyldes svampeangreb, som angriber blommer, mens de endnu er små. De misdannes, bliver aflange, flade og krumme og overfladen rynkes.

Salatrodlus

Rodlus er beslægtet med bladlus. Salatrodlus har værtsskifte og forekommer både i galler på poppelbladstilke og senere på rødderne af især salat.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider