Skadedyr og plantesygdomme

Her finder du de mest almindelige skadedyr og plantesygdomme, som forekommer i danske haver. Databasen er under stadig udbygning med nye artikler.

Vælg søgekriterier ud fra de oplysninger, du har om skadedyret/plantesygdommen og hvordan angrebet ser ud. Plantenavnet skal skrives i ubestemt form, altså gulerod – ikke gulerødder. Det danske artsnavn skal være korrekt, f.eks. skal man søge på surkirsebær eller sødkirsebær og ikke på kirsebær.

Aktuelle artikler

Kålbrok

Kålbrok medfører, at kålplanterne lider af misvækst. Svulster (»brok«) på rødderne hæmmer dem, så planterne får tegn på kvælstof- og vandmangel. Angrebet kan være begrænset til dele af arealet.

Hindbærstængelsyge

Hindbærstængelsyge er en svamp, der angriber stængelen på hindbærplanter. De overlever normalt angrebet, men udbyttet af hindbær går ned.

Stråleplet

Rosenstråleplet er en udbredt svampesygdom på roser, der giver pletter på bladene og får rosen til at tabe sine blade i utide.

Skivesvamp

Skivesvamp angriber blade af solbær, ribs og stikkelsbær. Bladene får små, brune pletter, der flyder sammen. Bladene visner tidligt og flader af.

Kålbladlus

De grålige kålbladlus kan optræde i store kolonier på bladene, og ved hårde angreb kan kålplantens vækst hæmmes og små planter kan gå helt til grunde.

Stor stikkelsbærbladhveps

Stikkelsbærbladhvepsen er en lille, ca. 7 mm. gulorange hveps. Larverne er grønlige med gullige sidelinjer og lever på stikkelsbær, ribs og solbær.

Almindelig cinnobersvamp

Cinnobersvamp angriber en lang række træagtige planter gennem sår og revner. Svampen spredes fra små, røde sporehuse, der dannes om efteråret.

Sodplet

Sodplet ses på overfladen af æbler som en mørkegrøn belægning, der ligner jordslåethed. Belægningen er ikke giftig og kan gnides af.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider