Majroer er bedst i efteråret og til vinteropbevaring, da de efterårsdyrkede ikke går i stok som i forsommeren. I efteråret bevarer de sprødheden og en god smag i lang tid.
Hvis man beskytter dem mod frost, f.eks. ved at lægge dem i kule eller dække dem godt med blade og tang, kan man have fine majroer langt hen på vinteren.
Sorten på billedet er Golden Ball, som er en af de bedste til vinteropbevaring.
Persillerod er en af de vintergrønsager, som det er særligt dejligt at kunne hente i haven, for den er ret dyr at købe.
Den kan dog ikke tåle frost, men med lidt blad- eller halmdække kan den godt blive i jorden, indtil det bliver vinter med mere end lidt nattefrost. Dækkes den effektivt med et tykt lagt halm eller ålegræs, kan den blive stående i jorden hele tiden en normal dansk vinter.
Sød peber og chili tager 1–3 uger om at spire, og de har en lang udviklingstid, inden de blomstrer og sætter frugter.
Derfor er det en god idé at så dem i sidste halvdel af februar eller senest først i marts, da de så kommer op, netop som der er ved at være lys nok i et lyst sydvendt vindue til, at planterne ikke bliver alt for ranglede.
Læs mere i artiklerne »Besat af chili« og »Chili – om smag og anvendelse«.
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven