Grønkål er den letteste kål at dyrke. Selv hvis kållarverne har gjort et stort indhug i bladene, så når den i løbet af efteråret at sætte en masse nye blade, og den fortsætter med at vokse vinteren igennem i milde perioder.
Grønkål kan tåle at står ude hele vinteren, og den smager først godt, når den har fået en gang frost.
Bladbeder findes i mange farver. Nogle af de smukkeste er sorter med helt røde stilke og mørke blade, men helt hvide og brede bladstilke er rigtig gode med deres neutrale farver til nogle retter.
Det sjoveste og noget som får glæden til at boble i den lidt grå efterårshave er en række bladbeder af den såkaldte regnbueblanding. Her er hvide, røde, pink, gule og orange i en farveeksplosion.
Hvis man dækker dem mod frost, kan man have bladbeder langt hen på vinteren.
Persillerod er en af de vintergrønsager, som det er særligt dejligt at kunne hente i haven, for den smager skønt og fås ikke altid i de mindre fødevarerbutikker.
Den kan dog ikke tåle frost, men med lidt blad- eller halmdække kan den godt blive i jorden, indtil det bliver vinter med mere end lidt nattefrost.
Dækkes den effektivt med et tykt lagt halm, visne blade eller ålegræs, kan den blive stående i jorden hele tiden en normal dansk vinter.
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven