Om Havenyt.dk

Om Havenyt.dk

Havenyt.dk ejes og drives af Landsforeningen Praktisk Økologi, og ideen bag sitet er, at inspirere flere haveejere til at dyrke mere have på en mere miljøvenlig måde. Alle dyrkningsanvisninger på sitet er miljøvenlige/økologiske, og der kan ikke annonceres for produkter, som skader miljøet.

Landsforeningen Praktisk Økologi har siden 1998 arbejdet med ideen om et sådant mødested for haveejere. Et sted hvor man både kan hente viden og inspiration om miljøvenligt havebrug, samt finde oplysninger om produkter til haven.

Ideen til Havenyt.dk fik foreningens redaktør Karna Maj i sommeren 1998. Den blev i de følgende år udviklet i samarbejde med foreningens daværende formand Mads Haugaard Jordansen, og senere fik foreningen med støtte fra Den Grønne Fond udarbejdet et koncept for Havenyt.dk hos firmaet CiteAps. Men først i 2001 kunne projektet sættes i gang efter en bevilling på 375.000 kr fra Den Grønne Fond under Miljøministeriet. Fonden er nu nedlagt.

I løbet af 2001 blev konceptet videreudviklet af en nedsat styregruppe bestående af Karna Maj, Mads Haugaard Jordansen, Doris Enevoldsen og Norman R. Larsen i samarbejde med Jakob Bock og Tina Lagoni fra Lagoni+Bock, som har produceret Havenyt.dk.

Havenyt.dk blev lanceret den 1. marts 2002.

Havenyt.dk har siden starten i 2002 udviklet sig til at blive Danmarks største havenetsted og havde i 2018 4.3 mio. besøg, og antallet af besøg stiger hele tiden.

Havenyt.dk succes skyldes, at en lang række forfattere, eksperter og fotografer lægger et stort frivilligt arbejde i form af artikler, billeder og ekspertbesvarelser. Indtægter fra annoncering dækker pt. kun driftsudgifter og udgiften til en halvtidsansat redaktør, resten udføres som frivilligt arbejde.

Gavebidrag er derfor altid meget velkomne, hvis man synes at man vil belønne vores indsats og sikre at Havenyt.dk også findes i fremtiden. Brug formularen Gavebidrag.

Landsforeningen Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi blev stiftet i 1989 og er en forening for alle, der ønsker en økologisk udvikling. Foreningen arbejder for at øge kendskabet til økologisk levevis, herunder praktisk anvendelse af miljøvenlige og økologiske metoder i havebrug, landbrug, dyrehold og byggeri. Dette gøres gennem almindelig oplysningsvirksomhed, gennem tidsskriftet Praktisk Økologi og Havenyt.dk. Desuden har foreningen et lukket havenetværk Havelyst.dk.

Tidsskriftet Praktisk Økologi

Som medlem af Landsforeningen Praktisk Økologi modtager man 6 gange om året tidsskriftet Praktisk Økologi, der nu udgives på 30. årgang. Artiklerne indeholder anvisning på, hvordan man i praksis dyrker sin have økologisk og indretter en bæredygtig hverdag. Artiklerne går i dybden med emnerne og er på forkant med udviklingen indenfor havebrug – både hvad angår inspiration og dyrkningsmetoder. I tidsskriftet er der også artikler om havebrug i udlandet samt interessante forskningsresultater.

Tidsskriftet kan kun købes i abonnement, og du er velkommen til at få tilsendt et gratis prøvenummer, hvis du ikke tidligere har modtaget dette tilbud. Du kan finde yderligere information om medlemskab og abonnement på Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmeside.

Havelyst.dk

Havelyst.dk er et lukket netværk, hvor medlemmerne kan oprette deres egen have, skrive havedagbog, lave plantelister og ikke mindst deltage i et meget fagligt og hyggeligt debatforum. Det har stor betydning, at netværket kun er for medlemmer, da det giver lyst til at fortælle mere lige ud af posen om sin have, både det, som går godt og mindre godt. Den store hjælpsomhed fra de andre haveejere giver hele tiden nye input til at forbedre dyrkningsmetoder eller lyst til at dyrke nye ting. Her finder man også hjælp til at løse problemerne – eller forstående trøst, hvis alt går helt galt.

Som medlem af Landsforeningen Praktisk Økologi har du fuld adgang til at bruge Havelyst.dk. Som ikke medlem kan du oprette en prøvehave og se mulighederne, men du kan først se de over 200 andre haver og deltage i debatten, hvis du melder dig ind.

Her er du: Forsiden > Om Havenyt.dk

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider