Forum

Opal blommetræ

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Eelke Wijnsma, 26. april 2015 kl. 9.06

Vi plantede et Opal blommetræ for 3 år siden og har siden kun høstet 3 blommer for 2 år siden. Sidste år var der kun få blomster, men ingen blommer.

Sidste år fik jeg plantet en hel masse rødkløver under træet og det har virkelig ændret noget. I år står træet med en masse blomster.

Kan det virkelig være rødkløverens skyld?

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Villy Mougaard, Blomstergården, 26. april 2015 kl. 9.19

Det er nok mere træets alder end det er rødkløveren. Mange tror at blot man planter et frugttræ, så er der masser af frugt året efter, men i mange tilfælde er 3-4 års tålmodighed en god ting - især med blommer.

Man skal samtidig være opmærksom på, at nyplantede lave træer er mere udsatte for nattekulde og dermed ødelagte blomster end de større træer.

Kløver trækker kvælstof fra luften ned i rodknolde, som senere kommer dit blommetræ til gode. Derfor er kløver under træerne med til at give træet et tilskud af kvælstof. Ofte så er folk for sparsomme med gødning til nyplantede frugttræer.

Nyt svar til emnet »Opal blommetræ«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Byhaver > Opal blommetræ

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider