Forum

Valg af træ til forhave

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Morten Møller, 10. september 2018 kl. 21.28

Vi vil gerne have et træ af en art i vores forhave. Træet skal placeres til venstre for flagstangen så det skærmer lidt for naboens garage, som står lige op af skel.

Måske skal der være 2 træer. Vi havde selv tænkt blodblomme, japansk kirsebær, rød løn eller lignende med nogle farver på.

Træet skal ikke blive alt for højt.

Har i nogle ideer?

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten Møller, 10. september 2018 kl. 21.30

Billede

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 11. september 2018 kl. 7.53

Hej Morten
Et af de træer der sjældent bliver for højt, kan blive tæt - og får blomster på utraditionelt tidspunkt, Cornus mas - evt. en af de mange sorter der efterhånden findes - kunne være Cornus mas Jolico, Cornus mas Schönenbrunner gourmet dirndl, men der er flere.
www.de-gamle-sorter.dk

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 11. september 2018 kl. 9.37

Hej Morten Møller

Rød Løn kan opnå en højde på 8 - 10 meter - det er måske for voldsomt mellem to forholdsvis tætligende bygninger.... De to andre I har overvejet vil ikke vokse sig for store.

Et helt andet forslag end et ikke for stort træ kunne være at gentænke rummet mellem bygningerne, så græsplænen helt hen til det lille hegn og buksbomkuglen blev sløjfet til fordel for et lille buskads af sargentsæbler (Malus Sargentii) underplantet med én slags tidlige forårsløg (fx erantis) og langs flisegangen en kant med martsviol.

Sargentsæble tåler sol og halvskygge, er ikke krævende mht jordbund (tåler sand, muld, lerholdig og kalkholdig jord. Har fint holdbart, frisk-grønt løvværk og meget smukke bronce/kobber/gule efterårsfarver. Grenene er lette og elegante - med tiden vokser grenværket sig tæt.

Sargentsæble er en fremragende nektarplante for bier og andre insekter, giver godt skjul til fuglereder / fuglekasser og rig frugtsætning af små ikke smattende højrøde frugter, der elskes af solsorte og vintergæsten "sjagger".
Efter en årrække er der opbygget et lag af vissent / nedbrudt løv under buskene - giver rigtig gode forhold for overvintrende insekter.

Man kan "hjælpe til" med at få dette lag etableret:
Efter at græsset er vendt ned i jorden ved gravning kan overfladen planeres med rive, der anlægges evt sti hen til flagstangen (stien kan anlægges med samme belægning som adgangsvejen til huset eller mere rustikt og råt: med marksten).
Så plantes buske (ikke nærmere flisegangen og stien tilflagstangen end 1 meter) og evt lægges løg.
Hen over jordoverfladen bredes nu et 5 cm lag af ikke for næringsrig kompost (evt blanding af kompost fra genbrugsplads og samme mængde grus. Til sidst sættes kantplanter, hvis det ønskes.
Hvis denne fremgangsmåde vælges, er det nogenlunde let at holde arealet fri for ukrudt, indtil buskene om nogen år skygger så meget, at det ikke længere er muligt for ukrudt at etablere sig.

Sargentsæbler vokser hurtigt til og opnår en højde på 2 - 2,5 meter og ca samme bredde. Hvis den breder sig mere end ønskes, kan buskene beskæres eller stævnes (dvs skæres ca 15 cm over jorden og busken sætter skud igen fra stubben. Hvis man "plukker" enkelte ud til stævning kan man gennem en meget lang årrække have et buskads i god vækst og med varieret højde)

Men det er bare et forslag - så jeg ønsker Jer god fornøjelse med beslutningen om at plante en afskærmning over mod naboens garage !

Venlig hilsen
Lone

Nyt svar til emnet »Valg af træ til forhave«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Byhaver > Valg af træ til forhave

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider