Forum

Træer langs støttemur

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Morten Rudebeck, 8. august 2023 kl. 13.08

Hej,

Jeg har fået lavet en 20 meter lang støttemur (ca. 1 meter høj) mod naboen, som ligger højere end os. Der er plantet en kirsebær Laurbær hæk i skellet, men vores nabo vil også gerne plante nogle træet langs med støttemuren.

Hvilke træer kan vi plante uden at støttemuren vælter? Og hvor langt fra støttemuren skal træerne placeres?

Vores anlægsgartner har foreslået Japansk Kirsebærtræ eller Paradisæbletræ..

På forhånd tak for svar.

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 8. august 2023 kl. 14.09

Hej Morten.

Med hensyn til hvor tæt på støttemuren du kan plante træer afhænger af hvilket træer du planter. En gammel tommelfingerregel er at rødderne på træer svare til kronen størrelse. Så hvis du vælger et paradis træ skal du tage hensyn til dens krone størrelse. Men paradis træer fås i forskellige størrelser dvs at nogle bliver små, andre større. Hvis du kender sorten kan vi komme det nærmere ..

Hvilket træer du skal vælge kan jeg ikke lige sige dig for der er masser af muligheder. Vælger du små træer undgår du for meget beskæring af dem. Vælger du træer som bliver store kan det godt blive voldsom at se på .

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 8. august 2023 kl. 19.15

Ps

Småtræer som eksempelvis tjørn, der fås med hvide blomster, dobbelte blomster og røde blomster kunne være en mulighed. Men tjørn har torne og kræver nogle solide havehandsker.

Et som trold Acacia, der får lyserøde blomster (normal hvide) bliver ikke særlig store og kræver minimal vedligeholdelse/beskæring.

Mulighederne er mange. Håber at i finder de rette træer

Nyt svar til emnet »Træer langs støttemur«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Byhaver > Træer langs støttemur

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider