Forum

Tørring af krydderurter

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Maja Buur Hansen, 12. september 2010 kl. 17.52

Hej.
Jeg vil høre om der er nogen, der har erfaring med at tørre krydderurter. Jeg har flere forskellige i mit nye drivhus, og vil mægtig gerne ha glæde af det, der er tilbage hen over vinteren, hvis det er muligt.
Med venlig hilsen Maja

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 12. september 2010 kl. 19.51

Hej Maja Buur Hansen

Der er mange måder at gemme urterne på - prøv at skrive "tørring af krydderurter" i søgefeltet øverst på siden. Der dukker mange artikler op med gode tips til, hvordan du kan tørre, blende & fryse de enkelte urter eller mix af dem.

Rigtig god fornøjelse - dit køkken vil dufte helt vidunderligt i flere dage :-)

Med venlig hilsen fra
Lone

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens Ledet, 13. september 2010 kl. 12.15

Jeg er igang med at tørre chilli.
Jeg har taget og lagt dem i et vindue i køkkenet, her kun sol om eftermiddagen/aftenen. Det ser ud til at virke fint. Men nu er de ikke færdige endnu, og jeg er nybegynder :-)

Mvh jens

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Maja Buur Hansen, 13. september 2010 kl. 15.28

Hej Lone og Jens.
Tusind tak for jeres svar ;o) ja, jeg er også nybegynder (både med krydderurter og herinde), så jeg ved ikke om jeg kan svare jer direkte - derfor gør jeg det lige på denne facon ;o)
Mvh Maja

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lilium J., 13. september 2010 kl. 19.03

Jamen hvorfor ikke prøve at lave kryddersalt af dem.
Det er utrolig nemt.
( Tak til Camilla Plum for ideen! )
Oceaner af krydderurter blendes med rigelige mængder groft salt ( og en smule vand )og tørres herefter ( på nuv. tidspunkt i ovnen ved 50 C ellers er udestuen om sommeren helt perfekt).
Man skal rode lidt rundt i det fra tid til anden indtil det er helt tørt.
Saltet opbevares herefter tørt på glas.
Du vil blive overrasket over hvor mange krydderurter der skal til for at fylde et glas.
Selv basilikum bevarer deres smag på den måde.
Iøvrigt kan chili opbevares på samme måde.
Kan holde sig til du har brugt det.

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Maja Buur Hansen, 15. september 2010 kl. 10.33

Hej Lilium.
Det var da en genial ide...er det bare alm groft salt og så i stavblenderen med div krydderurter?
Hilsen Maja

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lilium J., 15. september 2010 kl. 19.24

Ja ideen er genial, men ikke min!

Sørg for at bruge så lidt vand som muligt når du blender-så er det lettere at indtørre blandingen sidenhen.
Den har været et gavehit i min familie-faktisk har jeg oplevet nogen der er så frejdige, at de har leveret den tomme emballage tilbage og spurgt om vi havde mere!
Man kan stort set bruge hvadsomhelst man ønsker at konservere på denne måde.
Jeg har prøvet at lave nogle blandinger med chili og diverse krydderurter iblandet hjemmedyrkede citrus ( skaller ) og det fungerer helt perfekt-man kan endog bruge blandingen i en saltkværn bagefter.
Man skal bruge groft salt -eller indtørret havsalt alm. salt er for fint.
Så det er bare om at komme i sving inden alt er væk om nogle uger.

Nyt svar til emnet »Tørring af krydderurter«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Drivhuset > Tørring af krydderurter

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider