Skrevet af: Jørn Petersen, 10. juni 2011 kl. 11.03
Hej.
Jeg har mange agurkplanter, mest skoleagurker.
Kan man med dem lave syltede agurker, eventuelt tage dem før de er fuld modne, altså ikke helt så lange, og så sylte dem.!
Skrevet af: Anja Egeriis, 10. juni 2011 kl. 11.36
Jeg har ikke prøvet det - men hvis du har så mange, kan du jo prøve at lave et enkelt glas eller to...
Og gerne skrive om resultatet her - ind i mellem er der jo ret mange agurker, man skal spise sig igennem!
Skrevet af: Mette Lund, 11. juni 2011 kl. 12.19
Resultatet bliver nok ikke helt det samme som med rigtigr sylteagurker, men min svigermor soger, at man skal prikke agurkerne med en gaffel inden de bliver lagt i lagen- så optager de lidt større agurker mere af lagen.
Skrevet af: Lisette Berg, 12. juni 2011 kl. 20.41
Hej Jørn
Gælder nok blot at tage mange af de mindste.
Her er en opskrift:
Ingredienser: 1000 g. små agurker
Saltlage:
100 g. salt pr. liter vand
125 g. skalotteløg
4 stk. lang peber
10 esdragonblade
2 hylstre spansk peber
5 skiver peberrod
10 dl. eddike
500 g. sukker
1 spsk. atamon
Agurkerne prikkes og lægges i saltlage et døgn,
hvorefter de tages op, tørres af og lægges i krukker eller glas med krydderierne imellem,
Eddike og sukker koges sammen, hældes over agurkerne.
To dage efter koges eddiken op, konservering tilsættes og lagen hældes over agurkerne. Lidt pres lægges på og det lukkes tæt til med det samme.
Tips:
Som krydderi til agurker kan også bruges dild og laurbærblade eller sort peber og ingefær.
Held og lykke
MVH lisette
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.