Forum

Gnavet hul i udhæng

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Cecilie, 11. juli 2005 kl. 14.00

Hejsa

Kan I evt. fortælle mig...hvilket dyr der
kan have lavet et hul i mit udhæng.

Helt i toppen er der et hul gnavet eller
hakket...men totalt rent i kanter...hullet
er ca. 10–12 cm i diameter.

Hvad kan det være?

Er der noget...jeg skal foretage mig...i
givet fald hvad...Jeg er specielt bange for
måren.

Med venlig hilsen

Cecilie Andersen

1 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge, 31. juli 2005 kl. 22.59

Du har nok gættet rigtigt Cecilie. Det er husmåren. Skovmåren er totalfredet. Anskaf el. lån en mårfælde, så fanger du den – måske. Jeg har en kammerat som bor helt nede ved vandet i et ældre hus. Ras sover om dagen for mårene larmer om natten, så da kan han ikke sove. Mårene kunne han ikke fange, så de fornøjede sig helt vildt for dem – indtil han fandt det rigtige foder til dem. Så er det meget nemmere med de plagsomme katte. Du skal ikke være BANGE for mår, de er snu og du skal være heldig for at se dem udenfor en fælde. Put fælde med inhold i en pose eller tæt kasse og stil den så omhyggeligt som muligt for enden af en udstødningsrør. Den dør omgående. Men det skal være benzinos.

2 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karna Maj, 1. august 2005 kl. 13.11

Du kan på en af Miljøstyrelsens hjemmesider læse om husmår og bygningsskader. Her er bl.a. vejledning i først at forsøge at stoppe husmårens adgangsveje til huset.

www.frontlinien.dk/Hovedsider/Sporgsmaalogsvar/Svar/rotter.asp

Hvis du vil bruge fælder, så skal du overholde bestemmelserne i Bekendtgørelse om vildtskader: www.retsinfo.dk/_GETDOCI_/ACCN/B19990080105-REGL

Hans Åge har helt ret i, at skovmåren er fredet – den er på Rødlisten og er sjælden, så det er sikkert tæt ved huset ikke den. Men hvis du har den i en fælde, og vil aflive den, så bør du sikre dig, at det ikke er en skovmår. Den mest humane aflivning er at få en jæger til at skyde den i buret.

Med venlig hilsen
Karna Maj, redaktør

3 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge, 1. august 2005 kl. 19.31

Godt KM. Selvfølgeligt er det rigtig hvad du skriver til Cecilie, og +, men hvem i hele landet kan finde ud af det som Sven Auken udskriver og du henviser til?

Ham Ras jeg kun nævnte, ved meget om, hvad livet består af. Jeg er tæt på at være dum – men måske lidt menneskeligt og har fingeren/hele hånden dybt begravet i virkeligheden. Reglerne/lovene kan vel kun de som udskriver dem, være ajour med, forhåbentlig. KM, selvfølgeligt skal du hurtigst muligt råbe "vagt i gevær". Et besynderligt udtryk, netop både det vi ønsker, og ikke ønsker. Men du har dit forum – og alle vi andres synspunkter at holde orden i, hvor vi bare hygger os på bænken og udfolder os uproblematisk. Vi sidder og drøfter og griner til hinanden og "kun" tager det vi siger som spændende. Eller har jeg en helt forkert opfattelse?

Jeg er nærmest født med en fiskestang i den ene hånd og en bøsse i den anden. Tit siger andre at jeg er på tværs af alting. Men en ting vil jeg sige: "Min mor har ikke født dumme børn". Den ene er klogere en den anden, puha for en pulje.

Jeg husker stadig en som med haglgeværet skulle skyde en kat, el. hund, derfor bandt vedkommende dyret, i line til et træ – og skød den. Dyret farede rundt i linen – indtil det kvalte sig selv. Det er fuldstændig optimalt KM at henføre til gældende lov. Sven Auken har ikke udpenslet den lov på egen hånd, men lov skal være lov, og være det eneste som er lovligt. At der så er lidt ude i krogene som er bedre er da ikke ringere. Hvad må(r) vi gøre nu Cecilie?

4 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Winnie, 1. august 2005 kl. 22.12

Til H. Å

Hvis den ene er klogere end den anden i din familie, så må der være én, som er i den lavere ende eller hva? :-)

Nå, men tilbage til mår-problemet:
I min svigerforældres gade er de også plaget af måren. De skiftes til at have en radio kørende på loftet og de skiftes også til at have måren boende. Noget tyder på at den ikke kan li P3. Måske kan det løse dit problem? Så er man da ude over at læse diverse bekendtgørelser osv... med mindre du kan anmeldes for støjforurening? :-)

5 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Bonde, 1. august 2005 kl. 23.18

En husmår kan ikke lide lugten af mølkugler, dem man i gamle dage puttede i klædeskabene. Mølkugler kan købes i Matasforretninger, og 3–4 kugler lagt/smidt ud på loftet, får måren til at forsvinde.

6 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 30. juli 2007 kl. 14.46

Jeg har haft et dyr på loftet i flere år nu. Den flår rockwool-isolering af mine udluftningskanaler, og bider tynd ståltråd over som jeg har bundet om for at holde det på plads. Jo mere jeg prøver at gøre med forskellige ting, jo mere aktiv bliver den med at ødelægge, og hive af.

Det mest underlige er bare, jeg hører aldrig en lyd, KUN et enkelt bump nogle gange og så disse smæk når den trækker/bider tråden over, dette sker altid ca. midt på aftenen.

ALT har jeg snart prøvet -INTET hjælper.

Jeg ville så købe disse omtalte mølkugler (Naftalin) som bliver så omtalte flere steder her på nettet. MEN, DE ER TOTAL UMULIGE AT OP SPORE/FREMSKAFFE.

SÅ JEG BEDER MEGET OM HJÆLP NU.

ER DER NOGEN DER VED HVOR JEG KAN KØBE DEM, OG KAN DE OVERHOVEDET KØBES?

ALLE JEG HAR TALT MED, SIGER NEJ!?

Mona.

7 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 30. juli 2007 kl. 19.59

Mølkugler fordamper jo, så du skal regne med vis udgift til udskiftning. Jeg har aldrig selv haft problemet, nok fordi jeg vel snarker. I hvert fald er jeg sommetider tør i munden om morgenen. Jeg tørster forøvrigt også om dagen. håp

8 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 10. august 2007 kl. 12.24

Troede det var en seriøs side her...

MEN, jeg skal nok lade være at spørge eller kommentere noget, herinde mere.

Mona.

9 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 10. august 2007 kl. 14.51

Hej Mona,

Du skal være opmærksom på at Hans Åge (håp) sjældent kommer med speciel brugbar information – men vi ser ham nu alligevel som et festligt indslag, da han altid skriver ting som er så uforståelige at man MÅ trække på smilebåndet. "hamselv" har jeg ikke set før – men det er sikkert bare en skolepige som skal have lidt skæg.

Mit råd til dig er at kontakte en skadedyrsbekæmper i dit område. De vil sikkert kunne se hvad det er, og hvis det er en mår, så kan de fange den. Check desuden med din forsikring om du ikke skulle have dækning for den slags.

Håber du kan få glæde af havenyt – du skal blot lære at filtrere de useriøse indlæg. :)

10 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 12. august 2007 kl. 13.08

Hej Jes. :)...

Tak for dit posetive/behagelige svar. jo-jo, (håp) kan jeg forholde mig til :)...

Meeen... ja, ikke mere her, da dette jo er et åbent forum for alle...

Ang. forsikring har jeg slet ikke tænkt på. så dette vil jeg undersøge.

Har dog lige fundet frem til een som havde Naftalin-kugler... jeg købte de sidste (så der er lidt at tage af,) da de ej kan skaffes mere,... underligt? da der stadig rundt på forskellige hj.-sider om måren, står at det er dette man kan fordrive den med.

OG, (håp) skriver jo og at de skal fornys ret tit, da de jo fordamper. Dette... var jeg da slet ikke klar over :))...

Mona.

11 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 12. august 2007 kl. 13.38

Hæng nogle klude op som er gennemvædet med 3dobbelt salmiakspiritus,ok det er kradse sager men det hjælper.

Mvh. Svend Høst

12 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 12. august 2007 kl. 13.48

Hej Svend.

Tak for din hjælp :))... dette vil jeg prøve,
ja, det er godt nok stærke sager, men hvis det kan hælpe, såååå...

En go'dag til dag. :))...

Hilsen Mona.

13 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 12. august 2007 kl. 14.48

Hej Mona.

Hvis det er en mår eller ilder, du har på loftet, er det helt sikkert, at den går ud og ind hver nat. Den første betingelse for ikke at få den slags ubudne gæster er, at de ikke kan komme ind på loftet. Du må prøve at finde ud af, hvor hullet er, og få der stoppet (repareret). Den bruger den samme indgang hver nat, så der er små ting, der viser, hvor det er, det sker. Hvis du kun fordriver den med diverse skrappe midler, er det en stakket frist. Dyrenes fært vil være der i årevis og fortælle artsfæller, der senere kommer forbi, at her er måske godt at være.

Hvis du finder og lukker indgangen, skal du selvfølgelig være sikker på at du ikke lukker den inde på loftet (den sover om dagen).

Mvh Hans

14 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 12. august 2007 kl. 19.34

Hej Hans.

Tak for dine oplysninger :))...

Mine sternbrædder er malet hvide, jeg kan intet se nogen steder...er dog klar over det må være her den kommer ind
Der er ca. 4 cm luft mellem sternebrædderne og tagudhæng. (hele vejen rundt huset.) dette lavet ifølge specialist, grundet fugt på loftet.

Samt sternen er trukket indenfor husmuren, så dyret har en meget fin kant at gå på. (en læmur har jeg også)
Jeg har så tænk på at købe tagrende-net og sømme på, hele vejen rundt, men dette bider den måske og itu, når den bider ståtråd over?

Jeg undrer mig bare, da jeg ALDRIG, har fundet eskramenter eller andet fra den på loftet, og larm hører jeg heller ikke. Men jeg kan se på rockwool og ståltråden at den er der hele tiden.

Jeg finder (kun udenfor huset) jævnligt helt hvide fine, rene dun-fjer, ca. 3 cm. lange og 2 cm. brede...de er helt sikkert fra dyret, har mår/ilder det?

Hilsen Mona

15 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 12. august 2007 kl. 20.16

Hej Mona.

Hvis det er en mår/ilder, er det sikkert en han.Hannerne deltager ikke i yngelplejen. Hvis det havde været en hun, ville den have unger nu, og det går ikke stille af, når de leger.

Hvis du har mod på det, så sæt dig ud i haven på et sted, hvor du har godt overblik over huset. Prøv at tænke på, hvor du nemmest ville kunne komme ind, hvis det var dig, der var mår. Dyr er rationelle. Du skal være der ca. 1/2 time før solen går ned, og sidde absolut stille. Du kunne godt gå hen og få en oplevelse ved at se hvor hurtige og adrette mårdyrene er ude i fri natur.

Jeg kender ikke tagrendenet, men jeg ved, at der skal ikke så meget til for at holde dem ude. De gider ikke lave det store indbrud, så finder de bare et andet sted, hvor det er nemmere at komme ind.

Fjerene er ikke fra dyret, men måske fra et byttedyr/fugl.

Mvh Hans

16 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 12. august 2007 kl. 20.39

Hej Hans.

Altså må det være en han, for der er Helt stille.

Jo, jeg har da mod på at sidde og kigge, har fundet et sted, og er helt sikker på den går ind/ud på denne side huset.

Det kunne da være helt spændende at se.

MEN, hvor ser jeg solnedgangs-tiderne?

Tagrende-net er lavet af plast, og købes i silvan.

Beskytter mod blade osv. så man undgår tilstoppede tagrender.

Jeg har dem dog ikke selv, men har set dem i silvan-kataloget.

Hilsen og tak Mona. :))...

17 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 13. august 2007 kl. 9.05

Solnedgangstider kan du se på DR. teksttv side439 eller TV2 teksttv side 116

Mvh. Svend Høst

18 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 13. august 2007 kl. 15.17

Hej Svend.

Tak for oplysningen :))...

Hilsen Mona.

19 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kjeld Buhl, 25. september 2007 kl. 13.13

Hvor køber man naftalin kugler. Vores lokale MATAS fortæller, at de ikke må sælge dem mere.

Hilsen
Kjeld Buhl

20 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 25. september 2007 kl. 13.49

Hej Kjeld.

Det har jeg fundet ud af for længst...smiler...

MEN, hvor køber de dem der ligger i mændenes tisse-render? (har ikke selv været der.)
Der siges at de er grønne og lugter fuldstændig som de hvide naftalin-kugler.

Flere mænd har fortalt mig dette.

Jeg forstår bare ikke at de er blevet forbudte at at sælge...

Før i tiden havde man dem da overalt i klædeskabene, og det lugtede altid af naftalin.

Jeg har da ikke hørt om tilfælde hvor man er blevet syg af dem.

Har dog fundet en rest et sted og købt, også lagt ud på loftet,... MEN NEJ, intet virker?

ALLE er uforstående, og ingen kan sige hvad det er?

PS.

Jeg kan nu fortælle, jeg har haft Rotte-mand fra Komm. som har sat forskellige former for fælder op... også m./strøm...

MEN, intet går i dem?

Han er også total uforstående, da han også kan se dyret har været der konstant.

(ikke en mår/ilder)

En dag jeg kom på loftet kl ca. 15.30, kravlede dyret på undertaget, langsomt, jeg kunne høre dens kløer mod det armérede undertag (mellem tagstenene og undertaget.)...

Det kravede ud i udhænget i gavlen, og gemte sig... først på aftenen kunne jeg se på min kat at dyret stadig var i udhænget på samme sted.

Grundet min kat sprang på taget og løb lige op og snuste meget ihærdigt på stedet og ville meget gerne derind, hvad den af gode grunde jo ikke kunne komme.

21 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 25. september 2007 kl. 14.47

Mona:

At noget har været tilladt før, og at "man da havde dem overalt før i tiden" er sjældent en god undskyldning for at bruge et stof som nu er forbudt at sælge. For det meste er det forbudt at sælge fordi det er skadeligt for mennesker – dvs. at man har erhvervet sig ny viden, som gør at man formoder at det ikke var så smart at have dem overalt, som man havde før i tiden.

Et godt eksempel er f.eks, DDT, som man brugte i enorme mængder for en del år siden. Det var et fantastisk middel til at slå insekter ihjel med, og derfor spøjtede man uhæmmet omkring sig. Realiteten er, at i dag indeholder de fleste af os mennesker visse mængder DDT, og det endda selv om det har været forbudt i hele vores levetid. Årsagen er nemlig, at DDT binder sig i fedtceller, og stoffet kan kun udskilles ad en vej – gennem overførsel af fedtceller. Dette sker f.eks. når en mor ammer sit barn. Man kan sige at hun på den måde afgifter sig selv, og giver giften videre til sit eget barn, som så må bære gidten i kroppen resten af sit liv, eller til vedkommende selv ammer et barn.

Det synes jeg er skræmmende og derfor er det, efter min mening, vigtigt at vi passer på hvad vi spreder omkring os.

For at være specifik omkring Naftalin, så er der indikationer af at det er kræftfremkaldende i store mængder, og kan medføre forskellige ting som blod i urinen, diarre, opkast, træthed, bleghed, appetitløshed og kræft.

Læs her:

en.wikipedia.org/wiki/Naphthalene#Health_effects

Den danske version anfører at det kan købes i håndkøb (hvilket det ikke kan) og desuden, meget apropos, at det skal afleveres som giftigt affald på genbrugspladsen.

22 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 25. september 2007 kl. 15.44

Hej Mona.

Det lyder godt nok som noget af en udfordring for en gammel jæger/fangstmand. Een ting er sikkert, dyret skal have noget at leve af, og noget at drikke. D.v.s. at den skal ud af huset, for at finde noget. Prøvede rottemanden at sætte nogle trådfælder, som man bruger til mår/ilder/katte, hvad var lokkemaden og hvor satte han dem? Hvis du vil have det, kan jeg godt give dig nogle fiduser, hvordan den kloge narrer den mindre kloge, så svarer jeg tilbage.

Mvh Hans

23 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 25. september 2007 kl. 17.38

Hej Hans.

Ja, jeg synes også det efterhånden er blevet noget af en udfordring...

Rottemand satte 3 rottefælder, de 2 ved udluftningskanalernes rør, som er pakket med roockwoll (dette den hiver itu) Den 3. blev stillet hvor den altid har haft et redelignende hul, og tilsyneladende også kom ind der.

MEN, er beg. at flytte rundt deroppe, tilsyneladende også med ind/udgange, der er mange, mange steder for den at komme ind, sååååååå, ja, der er kun én muglighed, nemlig at fange den
Foderet er rå havregryn heri. (metalfælder)

Så har han sat 1 metal-fælde beregnet til én rotte, hvori er lagt et lille stk. æble, og rå havregryn ovenpå dette. Denne er gemt af en ny usamlet trillebør jeg havde, hvor han vender selve børen på hovdet og ligger henover fælden, så kun et lille stk. er fri ved indgangen af fælden.

også denne er stillet i nærheden af udluftningskanalerne, lidt væk fra de andre.

Den med strøm stod også der tæt ved, med et tørt stk. flytes-brød. (denne har han taget med sig igen nu)
Hvad ang. fælder til mår/ilder/kat... NEJ, det er ikke sat op, jeg har heller ikke nogen selv.

ALLE fælder er på loftet, hvor den havde/har sin færden.

MAD og DRIKKE siger du, jeg har jo altid haft/har vand udenfor på min terrasse både i for og bag- haven til mine pindsvin, har én for tiden med meget små unger nu, ja, det er sent ikk'...

Så drikke kan dette dyr altid få, og masser af fugleliv har jeg i min have, hvis det er dem den spiser?

Jo-tak, jeg tager meget gerne imod din hjælp/tips.

MVH. Mona.

24 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 3. oktober 2007 kl. 14.53

Hej Hans.

Du lovede mig nogle tips/fiduser til at fange dyret på loftet.

Det vil jeg utrolig gerne modtage.

Jeg har svaret dig og venter på et svar fra dig.

På forhånd tak.

MVH. Mona.

25 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 3. oktober 2007 kl. 21.07

Hej Mona.

Det må du meget undskylde. Har tænkt på dig flere gange, men jeg har haft temmelig meget andet om ørene i den seneste tid.

Det, jeg bruger og kender noget til, er trådfælder til fangst af mårdyr, katte, rotter o. lig.Det er en dårlig ide, at sætte fælden der hvor dyret bor. Min erfaring er, at de skal være på jagt efter føde. Hvis du har et havehus/redskabsskur nede bag i haven, er det et glimrende sted. En grenbunke er også godt. Sæt gerne fælden inde i huset, og lad døren stå så meget, eller så lidt, på klem, så naboens Garfield lige akurart ikke kan komme derind. Ellers har du ham siddende i fælden hver eneste dag. Som madding bruger du "bagerens dårlige øje". Find den mest fedtede, med masser af sukker og godt med syltetøj. Det er "guf" for den slags dyr. Hvis du bruger en grenbunke, har du nok naboens kat siddende der mindst een gang om dagen. Du kan så evt. mindske indgangen med mursten eller andet.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kom med dem. Hvis ikke redaktøren tillader polemikken, kan du senere få min mailadresse.

Mvh. Hans

26 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 4. oktober 2007 kl. 14.05

Hej Hans.

Jeg takker for dit gode svar. prøver så at skaffe en fælde.

Jeg kunne måske også prøve med den trådfælde rottemanden har sat, som er beregnet til én rotte i str. Så sætte den ved en kompost-bunke, jeg har. Denne kan katten da ikke gå i (har selv en kat også.)
Jeg har ikke flere spørgsmål lige nu, Hans. Men jeg takker for dit tilbud/hjælp indtil nu.

Det er jo altid rart at have nogen at spørge når sådanne ting opstår.

Så ja, måske jeg skulle have din E-mail.

En go'weekend til alle
og ikke mindst til dig Hans.

Venlig Hilsen Mona.

27 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 12. oktober 2007 kl. 22.53

Hej Mona.

Jeg, og måske andre her på siden, er meget interesseret i at høre fra dig, hvis du nogensinde finder ud af, hvad det er, der bor på dit loft. Erfaringer kan man ikke få for mange af, når man beskæftiger sig lidt med den slags.

Du får også en mailadresse : merekorntak@pc.dk
Venlig hilsen. Hans

28 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Frida Nøddebo Nyrup, 21. januar 2008 kl. 12.32

Har en mår på loftet, og læste med stor interesse denne udveksling, men ak – nu forsvandt Mona og Hans over på deres private e-mails – kunne I ikke fortælle "historien" færdig her.

Frida

29 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 21. januar 2008 kl. 17.58

Hej Frida.

Historien er ikke meget længere for mit vedkommende. Det seneste, jeg hørte fra Mona var, at "hendes"pindsvin gik i fælden, og at hun derfor ville stille projektet i bero for et stykke tid. Det kan være, hun læser med og kommer med et indlæg.

Hans

30 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens Hansen, 24. oktober 2008 kl. 0.35

Vi har vores veteranbil opmagasineret i en lade sammen med andre veteranbiler, campingvogne, etc.

Mår har jævnligt været i laden og generet os alle ved at gnave i kabler og slanger.

Siden vi har opsat Alterna's Mårfjerner har der ikke været en eneste på "besøg".

Hermed vores anbefaling af www.altex.dk

31 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Frida Nøddebo Nyrup, 24. oktober 2008 kl. 11.22

Jeg for mit vedkommende har haft god succes med at aflure mårens indgang en tidlig morgen med nyfalden sne – derefter har jeg skummet der hvor den kom ind, og siden har jeg ikke hørt noget til den. I øvrigt gjorde jeg det, at jeg en endnu tidligere morgen, hvor jeg satsede på at,måren var ude, sørgede for at lukke hullerne midlertidigt, så jeg ikke risikerede at lukke den inde – det lykkedes – altså at lade være at lukke den inde – smil.

32 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Povl Erik Nielsen, 15. juni 2009 kl. 23.49

Tændkabler gnavet over 2 gange i løbet af en uge...

Der finder noget der kan sprøjtes på kabler, så mår
og andre graver ikke kan lide det.

Hvad heder det?

Svar udbedes.

33 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens Hansen, 16. juni 2009 kl. 17.28

Det hedder Alterna Mårfjerner og kan ses på www.altex.dk.

34 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 16. juni 2009 kl. 20.17

Hej Jens

– ka det der Alterna mon drive kvarterets skide katte fra at samle alle mine nysåede urtefrø i bunker? 'Hvis det ka, får du kat'me en flødekarramel til jul. håp

35 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Bruun, 17. juni 2009 kl. 8.58

Det løser ikke problemet, men flytter det højest nogle meter i begrænset tid

Jeg smider også alt mit affald over hækken til naboen,
det ser så træls og rodet ud i egen have.

36 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 22. juli 2009 kl. 19.47

Hej Frida...

Var lige inde at kigge, kunne se du havde fulgt med i dette emne, (et dyr på loftet)...

Jeg kan fortælle dig at jeg har haft det lagt i bero.

Jeg har faktisk opgivet...det har alle andre også.

Jeg har haft mange forskellige fagmænd til at kigge på det, samt talt med rigtig mange forsk. Fagmænd også...

MEN NEJ...

Jeg har stadig dyret...Men må åbentbart leve med.

Undrer mig bare over hvor gammelt sådan et kan blive uanset hvad det er...

Kan dog sige at ingen tror det er en mår!

Hilsen Mona.

37 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 22. juli 2009 kl. 23.20

Hej Mona.

Da jeg læste dit seneste indlæg og repeterede historien, kom jeg til at tænke på om det kunne være flagermus der er den mulige synder. Jeg kender ikke om der er mulighed for sådan nogle at komme ind på dit loft, og kan ikke huske om rumsteriet også var der om vinteren. Flagermus går i dvale og hænger helt stille vinteren over.

Det var bare en tanke.

Mvh. Hans

38 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 22. juli 2009 kl. 23.37

Hej Hans.

jo, Flagermus kan vel komme ind vil jeg tro. Men det er ens opførsel både sommer & vinter.

Bare underligt for jeg hører faktisk intet mere, men kan stadig se den er der...den har også flyttet plads, der blev for meget roderi for den på et tidspunkt, dog ej nok til at jage den ud.

Du har vel stadig min privatmail? men der var jo èn som fulgte med i sagen, derfor svarede jeg nu.

Hilsen Mona.

39 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Frida Nøddebo Nyrup, 23. juli 2009 kl. 10.31

Jeg må desværre melde pas, Mona – har kun mine egne erfaringer at øse af, og de omfatter kun mus og mår – i øvrigt vil en mår flytte en gang imellem – har flere boliger i radius af ca 10 km, som den bebor en gang imellem. Det eneste jeg kan foreslå, er at læse om forskellige mulige dyrs adfærd – det har hjulpet mig, da jeg skulle finde ud af at det rent faktisk var en mår jeg havde. Held og lykke.

Frida

40 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karin Fischbeck Gundersen, 10. oktober 2009 kl. 14.50

Til Mona/ ang. plager av mår
Hvis du finder ud af at få købt Mølkugler, vil du da gi meg adressen – vi har lige betalt 1800 kroner for å reparere en
ledning i bilen som en mår havde gnavet over – den var stendød under panseret – formodentlig av stød fra ledningen
Venlig hilsen
Karin F. Gundersen

41 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 10. oktober 2009 kl. 21.09

TIPS TIL BEKÆMPELSE AF MÅR VED DUESLAGET

Hvad kan man gøre, hvis man ofte har besøg af en mår som forsøger at komme ind i dueslaget?

–Sæt en skål petroleum ved indgangen eller f.eks på loftet.

–Fæld høje træer i nærheden.

–Gå til frisøren og få en masse afklippet menneskehår, som strøes ud på loftet.

–Gnid et æg med aniskoncentrat og læg i en fælde.

–Spred naftalinkugler ud (på loftet). Stanken holder måren væk.

–Sæt en skål med salmiakspiritus.

–Kom hjortetaksolie på grene og læg dem ind på loftet.

–Måren er meget sliksyg. Læg et stykke wienerbrød i en fælde.

–Sæt en fælde lige ved dens indgang og en udenfor. Brug handsker ved opsætningen.

–Man må aldrig røre ved fælder uden handsker. Put f.eks. noget makrelguf i fælden.

Mølkugler forhandles i bl.a. Matas.

42 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mona Ulriksen, 11. oktober 2009 kl. 10.00

Hej Karin F. Gundersen.

Ja, det er jo en kedelig historie med din bil.

Men, mølkugler kan IKKE KØBES MERE...

Trods Søren Duun skriver de kan købes i Matas,
det passer IKKE.

Det er flere år siden de blev taget ud af handelen.

Jeg har gennem søgt /efterlyst overalt.

Men hvis du ringer til mig på Tlf. 60953752...

Kan jeg måske hjælpe dig.

Hilsen Mona.

43 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 11. oktober 2009 kl. 11.03

Ups. jeg saksede det lige fra en forevis nye artikel, men så håber jag at de andre fif kan bruges.

44 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 11. oktober 2009 kl. 11.16

Ups. jeg saksede det lige fra en forevis nye artikel, men så håber jag at de andre fif kan bruges.

Jeg fandt ogåså et middel på spray som skul kunne forhindre at man fik besøg af måren igen. Men heller ikke her kunne jeg finde hvor i landet det blev forhandlet. Men hvis det bare er petrolium på spray kan det sikkert gøres billigere selv.

Vi har tidligere haft en tråd med samme emne og her blev det nævn at hjortetaks olie kunne benyttes. Andre har nævn et middel som blev solgt af en privat mand men hellere ikke dette har jeg kunne finde.

45 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens Hansen, 12. oktober 2009 kl. 9.47

Hej Søren.

Du kan måske finde det, du leder efter, på www.altex.dk.

46 af 46 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 12. oktober 2009 kl. 12.05

Jeg forstår ikke hvor den tråd blev af. Ham der havde et middel var også med til at skrive om det. Jeg kan huske at det blev nævnt at grunden til at måren gik i ledningerne var at de vistnok var lavet af fiskeolie (påstod nogen) og det kom der en længere debat af.

Men det siges også at mink skulle gøre det samme...Det kunne så være endnu en grund til at ikke at lukke dem ude.

Nyt svar til emnet »Gnavet hul i udhæng«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyr i haven > Gnavet hul i udhæng

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider