Forum

Vagtel i drivhus

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Helle, 13. juli 2005 kl. 20.45

Hej.

Jeg ville bare lige høre, om der er nogle der har erfaringer med vagteler i drivhus? De skal primært bruges til at bekæmpe skadedyr.

Er det en god ide? Evt. hvor mange og hvilken kønsfordeling? Drivhuset er 12 m2

Venlig hilsen Helle

1 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ask Nansen, 23. juli 2005 kl. 16.10

Hej Helle

Jeg regner med at der er dværg vagtel du mener.

3 vagtler kinesiske dværg vagtler
1 han og 2 hunner er en god start og hvis så at du gør lidt ud af det så kommer der sikket også nogle unger, men hvis det skal blive til noget skal de ha et sted hvor de er uforstyrret hvor du ikke kommer eller kan se dem husk at give dem reddemateriale. Det er også en god ide at lave en katte/ræve sokkel denne skal være så høj at katte/ræven ikke kan se fuglene ca. 50 cm. Dette kan være i plast der er limet på glasset

Der er mange forskælige vagtler med efter som det er et drivhus op det "kun" er 12 m2 er dværg vagtler det mest foretrukken. Vagter kræver kun frugt og bær ikke frø. Først ser det ud til at de spiser frøene. Men de ødelægger maven også angribe alle planterne i drivhuset og på et eller andet tidspunkt dør de af undernæring.

Frugten skal være så alsidig som muligt og kan være nedfalds frugt æbler, blommer, bær m.m. efter som der også kommer lidt ekstra proteiner med ormene.

Det er en fin ide at bruge biologisk bekæmpelse og vagtler er ikke en dårlig løsning men dværg vagter er ikke de gode flyvere så hvis der er den form forskadedyr der flyver er vagtler ikke det bedste.

Hvis du så bliver bidt af en gal dværg kan du også sætte dem ud i køkken haven. Men det er lidt mere besværligt men yderes effektivt mod ukrudt og skadedyr de skal hegnes ind som høns men maskerne skal være mindre så ikke katten kan få en lille finger i gennem lav eventuelt et eller andet er mindet om katte/ræve sokkel i faste materialer men med et fint masket net i toppen af gangen.

Og et lille født bart hus så man kan flytte det helle rundt i køkken haven (regn ikke med at der kommer unger hvis du flytter alt for ofte.

2 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Morten, 12. juni 2007 kl. 17.28

Hvor lang tid tager det for en vagtel at ruge æg ud?

Med venlig hilsen
Morten

3 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Helle, 12. juni 2007 kl. 21.03

Hej
Prøv evt på www.fjerkrae.dk der har været en del diskussioner om vagtler

4 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Flemming Dam Pedersen, 27. november 2007 kl. 18.18

Egtved vagtelopdræt sælger vagtler året rundt,se billeder og priser på
http:// www.123hjemmeside.dk/egtved_vagtelopdraet

5 af 5 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens T, 5. februar 2008 kl. 13.34

Hejsa. Vagtler ruger i ca 16 dage.

Hvis alt går godt kan man få op til 8 unger men det er sjældent(de kan være meget sarte når de er så små).De er perfekte til drivhuse og kan overvintre hvis de har et lukket underlag men man kan med fordel tage dem ind i garagen/skuret i et højt bur.Det skal være ca
1 m ellers smadre de hovedet.

Jeg sælger vagtler så kik ind på min side.

www.undulatmanden.dk

Nyt svar til emnet »Vagtel i drivhus«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyr i haven > Vagtel i drivhus

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider