Forum

Spiser rådyr frugttræer?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Steffen, 5. november 2007 kl. 0.04

Vi har lige købt og plantet 20 frugttræer, æbler, pærer, blommer, kirsebær. Er der en stor risiko for at rådyrene spiser dem, og hvis ja, kan træerne i så fald overleve det?

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sten Porse, 5. november 2007 kl. 0.39

Ja, det kan du tro, der er risiko for. Jeg vil endda sige: sikkerhed for. Men du kan bruge det lille fif, som man bruger i Den Økologiske have, hvor de hænger en tot fåreuld op ved stammen af træerne. Ulden skal være godt fedtet og må gerne stinke af får, men så holder den også både harer og hjorte væk.

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Helle-Sofie, 6. november 2007 kl. 17.34

Eller du kan hænge pinde smurt med hjortetaksolie på grenene. Det holder dem helt sikkert væk. Olien skal fornyes et par gange forår og sommer over.

Hvorimod ulden skal skiftes flere gange især efter regn, blæst og soltørring.

Helle-Sofie

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 6. november 2007 kl. 18.55

Hej Steffen
Det er nu ikke så slemt med at rådyr spiser frugttræerne, for normalt tager de kun skudspidser. Kender mange uindhegnede frugtplantager med mange rådyr og de skader ikke træerne væsentligt. Dog kan bukken feje et træ i totalt smadder. Der findes udmærkede beskytterspiraler, der gør at stammen ikke beskadiges og det er mest de helt unge træer, der er i farezonen. Jeg kan se at rådyrene spiser mange af bladene af æbletræerne lige nu – og de lader stilken sidde. Derimod lader de knoppe og grenspidser være.

www.de-gamle-sorter.dk

Nyt svar til emnet »Spiser rådyr frugttræer?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyr i haven > Spiser rådyr frugttræer?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider