Forum

Overvægtige gæs

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Amalie, 21. juli 2008 kl. 22.16

Er der mon nogen som kender noget til fodring af gæs? Kan ikke rigtig finde noget på nettet om emnet.

Sagen er den at vi har 4 gæs, som vi har haft i 4 år. De skal ikke spises, men går bare og hygger sig og græsser. Men de er tykke, især de to hunner er meget overvægtige. Den ene har en mave som rører jorden. Vi har fodret dem skiftevis med æglægningsfoder i æglægningstiden og ellers hønsevoksefoder og grisefoder, det er hvad vi har fået anbefalet på foderstoffet. Vi har prøvet at sætte fodermængden ned og endda prøvet at undlade at fodre dem i en periode, men de taber sig slet ikke. Det er som om, at hvis de en gang er blevet for tykke er det ikke til at rette op på.

Har dog læst et sted, at en gås ikke kan klare sig kun på græs, så derfor har vi fodret lidt ind i mellem selvom de er tykke, men i øjeblikket får de ikke meget andet end græs og det grønne køkkenaffald.

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 21. juli 2008 kl. 23.38

Hej Amalie.

Der er ikke noget at sige til, at dine gæs bliver tykke og fede. Hvis man skeler til, hvordan vildgæs lever i naturen, vil man opdage, at de langt den største del af året lever af grønne plantedele. Der står ikke en skål med grisefoder på hvert et gadehjørne. Gæslingerne lever også udelukkende af grønt i hele deres opvækst. Det er først når der er modent korn på markerne, at de får andet end grønt, men det passer så, at de får samlet et godt fedtlag inden efterårstrækket sydpå.

Det er så ikke vildgæs du har, men de ligner hinanden så meget, at de godt kan sammenlignes i fødevalg, og da de ikke skal spises til jul, kan du godt spare meget på "guffet", eller helt stryge det i perioder, hvis de får grønt nok.

Mvh. Hans

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Amalie, 9. august 2008 kl. 16.27

Synes bare det er underligt at de ikke bliver mindre, da vi ikke har fodret dem i et stykke tid nu.

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Christian, 9. august 2008 kl. 16.44

Har haft et par "levegæs" – altså gæs, der ikke skal spises, men bare lægge lidt befrugtede æg, som de enten selv udruger eller som kommer i rugemaskinen – i omkring 5 år. Jeg giver dem kun en smule foder, når jeg alligevel giver hønsene. Resten må de selv finde på deres lille markstykke. Hvis frost og sne forhindrer adgang til grønt, får de lidt ekstra. Hold øje med, at de kan komme til vand i frostvejr – de er ikke gode til selv at hugge hul i isen.

Nyt svar til emnet »Overvægtige gæs«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyr i haven > Overvægtige gæs

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider