Forum

Katteefterladenskaber i carporten?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Thomas Pedersen, 12. december 2009 kl. 21.44

Hej Alle.
Jeg elsker dyr og især katte, men vi har store problemer med katte i nabolaget der efterlader i vores carport til stor gene for vores små børn og os, som forældre. Børnene bliver praktisk talt smurt ind i kattenes efterladenskaber, hvilket har gjort at vores ældste søn (Benjamin) tit er plaget af ringorm. Af denne grund vil jeg gerne disse uopdragne katte til livs. Hvorledes gøres dette på en effektiv måde?
Vh Thomas Pedersen

1 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 13. december 2009 kl. 13.19

Hvis først katten er begyndt på sine irriterende unoder kan det være lidt vanskelig at få den fra det . Det at den ligger sine efterladenskaber og/ eller bruger møbler og tapetet til at hvæsse kløer er ofte et problem hos katte . Men det kan lade sig gøre at få den vent af med det .

Ved at søge på nettet fandt jeg to forskellige midler, der består af forskellige dufte , som katten ikke kan lide og det er ikke skadeligt for den .Det ene hedder KW gå-væk kat og (består af bl.a. lavendel olie) .Det koster ca kr 80,- og kan købes hos mange dyrehandler . Måske fås det billigere via net butikkerne . Du kan se midlet her

www.petdreams.dk/hold_dig_v_k_kat_spray_hvor_katten_skal_holde_sig_v_k-p-138.html

Det andet,som er billigere og skulle kunne række til ca 100 kvm, kan købes her .

www.kattespecialisten.dk/antikot-500-ml-p-993.html .

Der findes også planter , som katten ikke kan lide og atter andre, der tiltrækker dem , heriblandt Katteurt . Desmond Morris beskriver det som at kattene påvirkes på samme måde som vi mennesker bliver det med hash . Heldigvis er de ikke så almindeligt .

Jeg ved ikke hvor effektiv de fornævnte midler er .
Tidligere lavede Bayer Danmark et middel også med æteriske olier på lega og som man kunne drysses ud i området . Men jeg har ikke set det siden . Muligvis har Matas andre og lige så effektive midler, der kan bruges .

Nogle påstår at hvidløg kan have en effekt, i øvrigt på mange dyr . Her ville jeg prøve med nogle knuste hvidløg (evt 50 gram pulver, til 1 liter kogende, vand og lade det trække i en lille uges tid . Herefter tilsættes en spiseskefuld sukker, der fungere som bindemiddel og så se om ikke det kan få dem væk . Mange skadedyr på planter, heriblandt dræbersnegle hader lugten af hvidløg . Andre har blandet hvidløgs pulver
med lige dele tørrede cayenne pulver og fundet en effekt .

Et andet råd vil være at sætte en kattebakke der hvor de ligger deres efterladenskaber, da katten ofte foretrækker løs jord, grus eller andet til at grave i.
I kan godt risikere at katten bare flytter problemet et andet sted .Jeg har set katte benytte korn og indendørs potteplanter til at ligge det i .

Det er klart at sådanne korn eller jord kan indeholde forskellige parasitter og andet sygdoms fremkaldende ting og derfor smitter andre , som kommer i berøring af det .

Derfor skal man få kattene væk snarest . Det nytter ikke noget at smide det på komposten , da man også herigennem også kan blive smittet .
Der findes mange andre metoder , der dels er ulovlige og dels ineffektive, at der ikke er grund til at nævne dem her.

2 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 13. december 2009 kl. 13.33

Jeg sidder og kigger på nogle udelandske hjemmesider, hvor katte også er et problem . På en af siderne fandt jeg denne translate.google.dk/translate?hl=da&sl=en&u=http://www.bugspray.com/catalog/products/page459.html&ei=UtwkS8r7MYnz-QaIutTBBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DGo%2Baway%2Bcat%26hl%3Dda%26sa%3DG .
Der mest af alt ligner en snegle fælde . Hvis man satte sådanne en op lige ved det område katten besørgede, med lidt salmiak spiritus i kunne man måske også få en effekt .

3 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 13. december 2009 kl. 13.35

4 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anja Egeriis, 13. december 2009 kl. 17.17

vil lige minde om, at havenyt ikke skal bruges til at udbrede brugen af kemi - hverken til ukrudt eller katte....

Nu har jeg det selv sådan, at jeg ikke jager katte ud af min have - synes, at de er hyggelige at have på besøg (har selv et par stykker, som ind i mellem inviterer gæster!) - men hvis de virkelig er et problem, så må det være noget med vand, der kan jage dem væk. Hvad med en vandpistol?

Problemet med nogle af de forskellige olier, som er miljøvenlige at bruge, kan jo være, at de næsten stinker værre end kattel...!

Og jeg er jo lidt nysgerrig, Thomas - hvad er der i din carport, som gør den så attraktiv at bruge til kattetoilet?

mvh
Anja

5 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 13. december 2009 kl. 21.38

Kære Anja .

Jeg tror ikke der er meget kemi i disse midler, at der er noget at frygte . Jeg tror mere at man skal være mere nervøs for det som også dine katte kan smitte os mennesker med . Desuden indeholder mange økologiske midler æteriske olier ,ligesom hvidløg ikke har noget med kemi at gøre .

NU skal vi hellere ikke blive for morsomme/hysteriske vel ?

6 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 13. december 2009 kl. 21.54

Men du kan rette dine bekymringer her : www.kw.dk/

Og hvis så du lige gider og læse min tekst igen finder du sikkert svaret på hvorfor, at kattene besørger i Thomasses carport .

Citat : Et andet råd vil være at sætte en kattebakke der hvor de ligger deres efterladenskaber, da katten ofte foretrækker løs jord, grus eller andet til at grave i.

7 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Randi Lauridsen, 13. december 2009 kl. 22.55

Det bedste middel kan kun benyttes af kattens ejer.
Det drejer sig om at give katten gode muligheder for at besørge i egen have (eller lejlighed) så de ikke har det store behov for at gøre det hos naboen.
Rene og tørre forhold med sandkasser eller løs jord er optimal, men det skal holdes rent ellers vil katten hurtigt finde andre steder.
Jeg har set et sted hvor de i et hjørne af haven havde overdækket ca 1 m2 sandblandet jord, som derved blev holdt tør. med en uges mellemrum gravede de stykket igennem for at fjerne de værste efterladenskaber.
Stykket var afskærmet med høje stauder og buske, så det ikke skæmmende resten af haven.
Det blev brugt flittigt, og efter deres udsagn var der ingen naboer der klagede over deres katte.

Hilsen Randi

8 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 13. december 2009 kl. 23.09

Man kan også sagtens grave efterladenskaberne ned i haven , bare man ikke kommer i berøring med det .

Men skal man være på den sikre side skal man opsamle det og sende det sammen med husholdnings affaldet, til afbrænding .

9 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 14. december 2009 kl. 10.31

Hej Thomas Pedersen

Jeg vil blot informere om, at hudsvampen ringorm ikke overføres via kattens ekstrementer men ved direkte håndtering af dyr, der har denne svamp.

Og så er Randi Lauridsens iagttagelse central, hvis du vil i snak med den / de naboer, som ikke er helt gode til at holde kattene hjemme hos sig selv.

Med venlig hilsen fra
Lone

10 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anja Egeriis, 14. december 2009 kl. 13.50

lyder som en rigtig god idé med et overdækket hjørne med sand/grus!

Jeg har haft en lille grusbunke liggende sommeren over, og især den ene af mine katte har været meget glad for den... Den anden kan ikke lide at rode i gruset, så den bruger stadig almindelig havejord!

Og helt rigtigt med ringormesmitten - der skal nærkontakt til for at blive smittet.

11 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Eivin Knidsen, 10. december 2010 kl. 13.40

Kære Anja, det var da et flot billede af en kat. Og mange tak for det!

Mvh Eivin (^_^)

12 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mikkel Nielsen, 4. maj 2019 kl. 9.16

13 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tine Horsum, 5. maj 2019 kl. 19.51

Der er ikke noget af det der "Gå væk hund/kat" der virker i det lange løb!

I øvrigt smitter kattelorte ikke med ringorm, men med toxoplasmose (haresyge), som er farligt for gravide (fostrene). Husk god hånd- (og anden) hygiejne, hvis man kommer i kontakt med fækalier (af enhver art!).

Nu har jeg haft katte i årevis (og toxoplasmose en gang, men derefter er man immun), og mine katte har haft ringorm (smittet af en lille skiderik, som blev reddet engang en vinter).

Men da min søn fik ringorm- var det fra- kvæg! (Hospitalet undersøgte det). Selv har jeg aldrig haft det.

Men jeg kunne også godt lide at vide, hvad der gør carporten så attraktiv som kattewc? Og er I sikre på, det ikke er hundehømmere? Rævemøg?

I en carport er bunden vel fast, og katte vil helst kunne skrabe før de sætter sig.

NB: Visse hundeluftere lader deres kræ i flexiliner besørge- også ved naboens garage...

Mvh
Tine

14 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Freya Grossmann, 6. maj 2019 kl. 5.36

Man kan også få en spraydåse med sensor, som sprayer luft efter katten, når den nærmer sig. Vi har købt dem hoa Amazon.com.
Den hedder vist Scat Cat eller noget lignende. Man skal bare sikre sig, at katten ikke flyver på bilen, med alle klør fremme.
Så et bedre sted end i carporten kan den bruges.

15 af 27 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 6. maj 2019 kl. 7.54

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

16 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Freya Grossmann, 6. maj 2019 kl. 20.06

Der er flere sjove videoer med forskrækkede katte på youtube ;-)
Vi har brugt den for at undgå at katten kradsede på vinduerne.

17 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ingeborg Hansen, 6. maj 2019 kl. 23.15

Jeg har bemærket at de fremmede katte der besørger i vores have laver tørre lorte som pølser. Det er noget mere behageligt end nedkradset tyndt bæ, som man ikke opdager, før man lugter det eller har det på hænderne. Det må være fordi kattene får tørfoder?
Ingeborg

18 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jakob B., 7. maj 2019 kl. 9.31

@Tine Andersen - svar 13

Immun overfor Toxoplasmose er vist så meget sagt.
Som jeg forstår det, er man nærmere kronisk syg resten af livet.
2,65 gange større risiko for at blive involveret i en traffikulykke
2,73 gange flere sero-positive lider af schizofreni
katarakt.dk/toxoplasmose/

Videre må det være naturligt at formode, at parasitten vil fremme den gensidige kærlighed imellem menneske og kat.
Er man blevet smittet, så vil man gerne have flere katte tæt omkring sig, måske fordi parasitten skaber sygdoms lindring i menneskekroppen som belønning, når den fornemmer, at katte er nær. Men også omvendt er der grund til at formode, at katten vil være mere tilbøjelig til at opsøge mennesker ( måske især kvinder ), som bærer smitten.
En patologisk symbiose.
Kattedamen med 100 katte er ikke dum. Hun er syg og i parasitternes vold.
Har jeg forstået sygommen helt forkert.?
Det håber jeg, for ellers kan det ligne en god grund til at forbyde katte som husdyr. Og er der bare lidt om snakken, så må man nok også acceptere, at naboen skyder de katte, som kommer i nærheden af hans køkkenhave eller børnenes sandkasse osv.?

@Ingeborg Hansen

Fast afføring har næppe noget at gøre med, om foderet er tørt eller vådt.
Tynd mave plejer nærmere at skyldes sygdom eller fejlfodring ( evt. mælk ).
Katte er faktisk lidt sarte. Så vidt jeg husker kan både rosiner, løgsovs og chokolade slå dem ihjel eller angribe nervesystemet og gøre dem invalide på livstid.

19 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ingeborg Hansen, 7. maj 2019 kl. 9.58

Jeg har et meget ambivalent forhold til katte! Synes dels at de er søde, men bryder mig ikke om deres adfærd, slet ikke fremmede katte i mit territorium. De tørre kattelorte jeg finder i min have lugter ikke som gammeldags kattelort. Kattene forsøger heller ikke at skrabe dem væk. Så det må være specielle katte naboerne holder sig . Jeg har set kattene besørge disse faste efterladenskaber, så jeg tager ikke fejl!
Ingeborg

20 af 27 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 7. maj 2019 kl. 10.39

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

21 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jakob B., 8. maj 2019 kl. 11.15

Jeg ved ikke, hvorfor langhårede katte skulle få hårdere afføring end korthårede katte. Jeg gætter på, at det er en skrøne.

Nogle bløder tørfoder op i vand, fordi vandmangel er farligt for katten. Men knasende tørfoder er bedre for tænderne.

Tynd mave kan også opstå af stress og forskrækkelse.
Jeg fik besøg af naboens kat i går. Hun var tyk og besværet af killinger, og hun var møg beskidt på bagen, så det var tydeligt for mig, at hun havde været udsat for et angreb af en slags.
Hun trykkede ved min dør hele dagen, og da det blev aften fik jeg for ondt af hende og lukkede hende ind i en udbygning.
Det var hun glad for, og nu til morgen løber hun frejdigt rundt og er ikke mere besværet af killinger.

Min konklusion på emnet må blive:

En bæ i en carport er MEGET billigt sluppet.! ;-)

22 af 27 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 8. maj 2019 kl. 11.59

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

23 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jakob B., 9. maj 2019 kl. 10.16

@F. Christensen

Jeg tror måske, at du især bør vogte dig for de korthårede katte, fordi de måske har slikket alt håret af sig og er på vej til at gå ind i dit udhus for at besørge nogle enorme og levende hårboller. ;-)

24 af 27 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 9. maj 2019 kl. 10.28

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

25 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ingeborg Hansen, 9. maj 2019 kl. 11.16

Man lukker da ikke fremmede katte ind! Og slet ikke nogen med killinger i maven!
Ingeborg

26 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jakob B., 9. maj 2019 kl. 21.23

@Ingeborg Hansen

Nej undskyld, det fik jeg formuleret forkert.
Den blev selvfølgelig lukket UD i en udbygning.! ;-)
Den var først hoppet ind gennem et åbent køkkenvindue og ned på gulvet, hvorfra jeg måtte bære den UD, fordi den ikke lod sig skræmme.
Hvor meget, man bør hjælpe en kat i nød, kan være vanskeligt at bedømme. Men jeg tror ikke, at kattens værn mener, at en gravid kat skal behandles dårligere end andre.

27 af 27 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Freya Grossmann, 9. maj 2019 kl. 21.30

Så dette råd i min lokale facebook gruppe:

Måske et råd der kan bruges om katte. Put løvstikkeblade og stilke i vand i vandkande. Lad det trække til næste dag
Og vand hvor du ikke vil ha besøg af katte. Gammelt husgeråd

Nyt svar til emnet »Katteefterladenskaber i carporten?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyr i haven > Katteefterladenskaber i carporten?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider