Forum

Hvepse

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Maibritt Vest, 27. maj 2010 kl. 19.39

Jeg har hørt at Øl skulle være rigtigt godt mod Hvepse, syntes vi allerede nu er godt plaget, er der nogen der har gode erfaringer med øl, eller andre gode råd???

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 27. maj 2010 kl. 20.16

Hej Maibritt Vest

Hvis du mener at øllet skal hældes i en flaske / hvepsefanger og tiltrække hvepse, så er det nok en udmærket idé.

Men det er en gammel erfaring, at sukkervand / saftevand virker ligeså fint - og da nu øl smager herligt drukket sammen med naboen på havebænken i solen, så ....

Hvis du kan finde et eller flere hvepsebo har du mulighed for at støvsuge dem for hvepse og til sidst fjerne boet.

Endelig kan du have brug for - når dt bliver lidt varmere - at anskaffe en forstøverflaske. Hvepse "hader" at få den kolde vandtåge og fortrækker uden at blive agressive ( de lærer ikke meget af deres erfaringer på det område og vil nok dukke op igen). Men vand-skræmmemetoden giver ikke anledning til hvepsestik og det kan lade sig gøre at få frokost i det fri uden at blive omsværmet alt for heftigt.

Med venlig hilsen fra
Lone

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Sørensen, 28. maj 2010 kl. 9.06

Hvepsene er ikke ret langt fremme i udvikling i år. Og på nuværende tidspunkt er det mest de enlige dronninger der flyver rundt og gnaver i træværk for at få papir til at bygge deres bo. Boenes størrelser nu varierer i størrelser som bordtennisbold og tennisbold.
Det der er rigtig meget af lige nu er murbier.

Flaskefælder med øl eller sodasukkervand alt efter smag og behag er udemærket, blot skal man være opmærksom på at det godt kan give stik modsat effekt end det ønskede, nemlig at man tiltrækker hvepse/bier fra både nær og fjern og genen derved kan forstærkes.

Med Venlig Hilsen
Svend Sørensen
www.hvepsefjerner.dk

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Maj-Britt B., 3. juni 2010 kl. 16.27

Murbier....
Jeg havde et hul i en væg som bierne sværmede om...så satte jeg et stykke hvidløg i hullet... og nu er de væk! Smart og billigt ;0)

Nyt svar til emnet »Hvepse«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyr i haven > Hvepse

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider