Forum

Drypvanding- permanent og gratis

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Karin Grøn, 20. april 2004 kl. 10.43

En billig og nem metode til effektiv vanding af f.eks. roser eller clematis langs husmure er at genanvende ikke-genbruelige plastikflasker fra f.eks. saftevand eller cider og udenlandsk sodavand- ½-2 l.

Skyl dem godt- tag proppen af og skær bunden af med en hobbykniv. Grav dem ned- med det lille hul forneden og vand gennem bunden- på bagsiden af planten så tæt på roden som muligt og sammen med planten ved nyplantning. Vand heri efter behov. Det ser ikke så pænt ud om vinteren, hvor de så enten kan fjernes, dækkes med gran eller accepteres for at planterne kan være smukke om sommeren.

Med venlig hilsen
Karin Grøn

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Martin Larsen, 20. april 2004 kl. 11.15

Jeg har prøvet det engang i potteplanter, men jorden klumpede sammen i flaskehalsen så der ikke rigtigt kom noget ud. Har du gjort noget specielt for at hindre dette?

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Gitte Tjørnehøj, 22. april 2004 kl. 10.57

Det sker der ikke noget ved (altså jorden i flaske halsen). Det virker med kapilær effekt (trækker ud i jorden når den bliver tør) Vi bruger det hver gang vi skal på ferie til alle vores potteplanter. Vinflasker i de store sammenplantniger og øl flasker i resten... Hvilken lettelse ikke altid at skulle belemre naboen med plante vanding.

Nyt svar til emnet »Drypvanding- permanent og gratis«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Drypvanding- permanent og gratis

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider