Forum

Stiklinger af rhododendron

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lenike Brorsen, 31. maj 2013 kl. 12.59

hvornår skal man tage stiklinger af rhododendronen cunningsham whit
de skal bruges til podning

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henry G., 31. maj 2013 kl. 23.34

Hej Lenike stiklinger af rhododendron kan være vanskelige at få til at gro, men med undervarme kan det lykkes, brug kun topstiklinger der er udvoksede (august - sept), klip stiklingen så den er lang nok, når den skal "finskæres", ved finskæring menes at stiklingen skal skæres med en meget skarp kniv, eller bedst et barberblad i et tværsnit, lige under, hvor der har siddet et blad, en færdig stikling bør være ca. 12 - 14 cm, stiklingen skal helst stå i vand en dags tid. Før de stikkes er det en god ting at dyppe stilkenderne i Talkum. Jordblandingen bør være: 2 dele ugødet fin sphagnum og 1 del fint sand. Hilsen Henry G.

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 1. juni 2013 kl. 16.32

Hej Lenike
Det er såmænd ikke så vanskeligt - og de kan sagtens stikkes i almindeligt sandbed, tilsat 5-10 cm spagnum, der blandes i sandet, det er ikke afgørende om det er topstiklinge eller længere ned af stænglerne - bare det er samme års vækst og bedst at stikke tidligt om morgenen - der skal ikke bruges nogen former for hjælpemidler - og en fordel at stiklingen såres ved at der skæres en ganske tynd strimmel bark af på de nederste 2-3 cm på stiklingen - jo større sårlængde, jo flere rødder kan der dannes. Stik fra midt i august når topskudet er afmodnet og en måned frem - og når stiklingene er i jorden - ca. 10 cm lange - med 1 -2 blade - og er bladene lage - skæres de af i halv længde, sand/spagnum vandes så det er lettere fugtigt og så skal der mælkehvid plastik over - og det skal være helt tæt nedgravet i sand/jord. Min erfaring er at de skal stå i mindst en sæson, men det må et kig til planterne næste år omkring 1. august afgøre.

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kristian Olsen/ Vejs Havecenter, 4. juni 2013 kl. 20.25

Super info :)
-fantastisk med andres erfaringer!

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Poul Børge Pedersen, 6. juni 2013 kl. 19.29

Fat i bogen "Formering af rhododendron og andre surbundsplanter".
Så vidt jeg husker, er den skrevet af Joannes Hedegaard og næppe i boghandelen. Få biblioteket til at hjælpe dig - eller en antikvarboghandler. Brug nettet!
Venlig hilsen

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Peter Rud, 18. februar 2015 kl. 10.24

Der skulle vel ikke være nogen der ligger inde med nogle billed af hvordan i har gjort det ?

Hilsen Peter

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Poul Børge Pedersen, 18. februar 2015 kl. 11.34

Lån bogen af Johannes Hedegaard på biblioteket. Der er fine beskrivelser og billeder af hvordan. Det er noget med sluttet luft, finthakket grøn tørvemos (Sphagnum), roddannerpudder og B-vitaminbad samt specialbelysning. Og så et års ventetid!

Nyt svar til emnet »Stiklinger af rhododendron«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Stiklinger af rhododendron

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider