Forum

Fersken

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lars Jeppesen, 27. december 2014 kl. 21.48

Hvordan formeres fersken?
Skal de podes på grundstamme - og i givet fald hvilken? og hvor købes evt. grundstammer?
Eller kan de stiklingeformeres?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens Madsen -Den Gamle Gartner, 28. december 2014 kl. 8.25

mirabellerer er udmærkede bor du i nærheden kan jeg måske finde nogle du kan hente - jeg sender ikke

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 28. december 2014 kl. 11.05

Hej Lars
Fersken, abrikos, blomme og mirabelle skal podes på grundstammer, hvor mirabelle er den kraftigst voksende, der findes derudover en masse forskellig mere eller mindre svagtvoksende grundstammer, men kun en eller 2 kan normalt fås i handlen, og den mest almindelige er Prunus St. Julien A, som har en vækst på 80-90 % af mirabellen. Husk ved disse stenfrugter at de kan være noget vanskelige at have med at gøre, podekvistene skal klippes inden saftstigning og i nogle tilfælde er den i gang så snart den værste frost er overstået. Ofte er det mest hensigtsmæssigt at gemme podekvistene ved minus 2 grader og pode dem når saftstigning er begyndt i grundstammerne, det viser sig ved at der er hvide rødder på dem og knopperne bliver større, måske begynder bladene at vise sig. På det tidspunkt er heldprocenten meget større, end hvis der podes på et tidligere tidspunkt.
De kan også formeres ved okulering i juli-august og chip-budding i en lidt længere periode men på samme tidspunkt. Nogle mirabeller kan også stiklingeformeres.
Håber det giver "blod på tanden" og beskrivelse af podeformerne findes på denne hjemmeside - bare brug søgeord, podning, chip-budding og okulering.

Nyt svar til emnet »Fersken«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Fersken

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider