Forum

Kompost

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Helle-Sofie, 31. december 2004 kl. 11.42

Er det uklogt at lægge kompost ud på jorden ved roserne, på denne tid af året? Jeg ved det er bedst om efteråret, men fik ikke tid, og vejret ligner på nuværende tidspunkt efteråret.

V.H. Helle-Sofie

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sten Porse, 2. januar 2005 kl. 21.58

Der er intet som helst i vejen med at lægge kompost eller andet dækmateriale ud nu her ved vintertid. Det, som måske har fået nogen til at fraråde dig det, er den kendsgerning, at der ikke sker nogen omsætning i komposten så længe temperaturen er under +5 grader. omvendt må man så sige, at kompisten har desto mere at byde på, når foråret så endelig kommer.

Pas i øvrigt på med mængden af kompost. Hvis din kompost er helt sort og "jordagtig", så man ikke længere kan se, hvad den var, så er den meget kraftigt gødende og kan svide planternes rødder af. Sådan en kompost bør man lægge ud i lag, som er under 2 cm tykke. Hvis komposten derimod er brunlig og stadig viser, hvad den var engang, kan du bruge den som dækmateriale, som du ønsker.

Nyt svar til emnet »Kompost«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Kompost

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider