Forum

Gødning roser og rhododendron

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: S. Jensen, 29. maj 2022 kl. 10.57

I år har vi købt et gødnings-kombi-produkt i Jem og fix - rosen- og rhododendrongødning.
Det kan undre os, at det er ok til begge dele henset til, at man normalt kan læse, at rhododendron skal have gødning uden kalk, mens roser normalt skal have kalk. Er der nogen her i Forum, der ved, om det er tilrådeligt at holde sig til denne ellers nemmere løsning?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 29. maj 2022 kl. 22.08

Hej S Jensen

Alle planter , mennesker og dyr skal have kalk også rhododendron og andre surbunds planter. Bla . for at kunne bygge et skelet/grene op Men det er meget forskelligt, hvor meget de skal have . Det er klart at roser og rhododendron ikke skal have lige meget for hvis rhododendron får for meget ændrer man PH værdien i jorden og så vil de ikke længere kunne trives . Men jeg vil tro at der i din gødning ikke er ret meget kalk heri . Men kalk er også en indikator, der gør at planter kan optage kvælstof . Derfor er det vigtigt at der er adgang til det via gødningen eller på anden måde...

Suptropiske planter, så som orkideer, der vandes med kuldeslået vand/ regnvand indeholder selvfølgelig ikke så meget kalk som planter ,der gror i bjergene. Disse orkideer får deres kalk på mange forskellige måder .

Vidste du at der findes rhododendron, der kan gro i kalkrig jorder?

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 29. maj 2022 kl. 22.15

Nyt svar til emnet »Gødning roser og rhododendron«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Gødning roser og rhododendron

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider