Forum

Figner

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Poul Christensen, 21. juni 2006 kl. 9.28

Jeg har i år prøvet at sætte stiklinger af figner jeg dyppede dem i roddanner og plantede dem i potter med plastik poser over men de rødnede alle sammmen er der nogen der ved hvorfor

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 21. juni 2006 kl. 11.31

Hej Poul
Du har gjort et eller andet forkert. Men det er for nemt bare at give den besked, så du må have lidt flere vink.

Roddanner giver faktisk flere problemer end løsninger på stiklingeformeringer, bortset fra når man er næsten professionel og har stor erfaring med hormonerne.

Det vigtigste er at stikke på det helt rigtige tidspunkt – og det er typisk når grenene er halvforveddede – det der kaldes "grønt træ" – og så er det ekstremt vigtigt at der ikke bliver for varmt i "rugekassen". F.eks. ved at grave potter, flamingokasse ned eller lave det i et bed i jorden. Husk at halvskygge er en kæmpe fordel, så de ikke svides af solen og tildækningen skal være helt tæt ved jorden – og det er bedst med hvid plast.

En næsten 100% sikker metode med figner er nedkrogning af lavt hængende grene – hvor der laves en barksåring der holdes åben med en stump gren på størrelse med en tændstik, lægges i en rende i jorden, 5–10 cm jord på – gerne en blanding af god lerjord med 1/3 spagnum iblandet – og en mursten ovenpå – det holder på fugten og i tørre perioder tilføres vand en gang imellem. Det giver sikker overlevelse og næste problem er når den ny plante skal skilles fra modertræet – og opbevaring i en potte frostfrit eller næsten frostfrit den første vinter.

God held med figenformeringen og husk at figner er varmekrævende planter, der gerne står op ad en mur, syd, øst eller vestvendt.

Nyt svar til emnet »Figner«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Figner

Søg:

StΓΈt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider