Forum

Pionroser

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Helle Bjerrehave, 11. juli 2006 kl. 20.40

Hej paa forum.

er der nogen der ved hvordan man formere pioner uden at dele roden,ved froe eller ved stiklinger?

hilsen helle

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 13. juli 2006 kl. 12.26

Hej Helle
Du mener Pæon?

Pæoner er dyre i indkøb og det skyldes formeringsmetoderne, der er vanskelige og for nogles vedkommende "særdeles vanskelige".

Du kan godt frøformere nogle af planterne, forudsat du finder modne frø, der er helt sorte – de der kun bliver røde eller brunlige er ikke spiredygtige.

Frøene har "dobbelt frøhvile", derfor er de vanskelige at få til at spire, medmindre de får en lang kuldeperiode.

Hvis du vil formere en "særlig pæon", er der kun en metode, der virker for dig – en deling en gang i efteråret hvor planten graves op og forsigtig delt så der er mindst 3 knopper på hver plante. En særdeles vigtig ting er at de delte planter aldrig må plantes dybere end de tidligere har stået. Knopperne må maksimalt være 3 cm under den fremtidige jordoverflade, alternativet er at planterne ophører med at blomstre. Ved delingen er det vigtigt at lade rødderne stå på en rist og tørre i 1–2 døgn, på den måde undgås råd i de delte planter.

Selvom det står i de fleste plantebøger at pæoner ikke kan lide at blive flyttet eller delt – er det en sandhed med visse realiteter. Jo langsommere vækst – jo sværere er det at gennemføre delingen med held. Husk at pæoner kan lide jord med et pænt indhold af ler og blomsterne er fortrinlige til afklip, bedst når de plukkes lige før udspring kan de holde i vasen i mere end 8 dage og giver en duft i stuen, der er helt uovertruffen.

God held med planteformeringen!

Nyt svar til emnet »Pionroser«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Pionroser

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider