Forum

Hvidtjørn

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Bent Mikkelsen, 15. juli 2007 kl. 20.26

Jeg har 4 hvidtjørn Crataegus Monogyna, som er ca. 4 meter høje men lidt ranglede kan jeg godt skære at toppen og hvornår er det bedst?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 15. juli 2007 kl. 21.06

Hej Bent
Skær du bare løs nu – det er allerbedst at lave beskæring i juli og en til 2 måneder på hver side af juli – da lukker træet sårene med det samme og der går ikke så nemt svampesygdomme i sårene og tilmed får du ikke så ekstrem en vækst af vanskud fra områderne omkring hvor du har beskåret. Det vil være rigtig smart at du hvert år ved den her tid – går gennem træerne og laver lidt udbedringsarbejde. På den måde får du de flotteste træer, og så får du resultater ud af beskærearbejdet, der står mål med hvad de bedste professionelle kan klare.

www.de-gamle-sorter.dk

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sanne Holm Larsen, 15. juli 2007 kl. 21.49

Hej Bent.

Vores hvidtjørn blev kraftigt beskåret for 3 år siden,
(til ca.1½ m.)og er siden vokset i stor stil.

I år har vi beskåret kraftigt igen,dels for ikke at havne bag en Tornerose hæk,dels for at forme tjørnen,- rundt og noget opstammet,- lidt a'la dyrehaven hvor rådyrerne og kronvildtet gnaver til absolut nå højde.

Tjørnen finder sig pænt i det hele,men tager hver gang en lille nedtur med lidt svamp og visne blade i en kort periode.Vores hæk er nord-syd vendt,men det ser nu ikke ud til at gøre den store forskel umiddelbart.

Venlig hilsen Sanne

Nyt svar til emnet »Hvidtjørn«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Hvidtjørn

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider