Forum

Podning

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lassetoto, 3. august 2007 kl. 18.34

Heeeej :-)

hve i hvordan man poder?

ok ka i ik lige sige mig hvordan man gør og hvad man ska bruge og hvor man ka skaffe det og hvad det koster

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Thomas, 4. august 2007 kl. 4.08

Hej
Podning gøres bedst tidlig forår.

du skal bruge:
– Et træ til at pode på
– En podegren af en anden sort (10–30 cm lang og dialeter max 15 mm. Helst en ende-gren som ikke er sprunget ud.

– ca. 1 dl Podevoks
– 1–3 Elastikker

Du sætter podegrenen på træet:
Skær en gren af dit træ hvor du i stedet for vil ha' en anden sort på træet. Den ende der sidder på træet skal din podegren sidde. Skære-snittet skal være ca 2–3 gange diameteren på grene ved snittet og skråt på begge, både grenen og træet. Snittene skal have samme størrelse og være ca lige og passe fint oven på hinanden. Når snittene passer skal podegrenen monteres på træet (de to lige store snit imod hinanden) og vikel elaskil omkring så det holder dem sammen og kan holde af sig selv. Smelt ca. 1 dl podevoks flydende og smør det på med en lille træpind så du ikke kan se snittene/samlingspunktet. Det skal være helt dækket. Færdig, afvent...

Jeg har for nogle måneder siden poden 2 grene Discovery æbler og 2 grene Golden Delicious på et Elstar æbletræ. Ingen af podegrene havde blade, kun nye knupper. Den ene GD er knækket af græsslåmaskinen og ikke kommet, men den anden og de to Discovery er sprunget ud, dog kun med blade og én blomst i GD.

Bladene på træet har sorte pletter som kan skyldes den lidt hårde "beskæring" og at det r flyttet to gange inden. Det lever!

Nyt svar til emnet »Podning«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Podning

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider