Skrevet af: Mehmet Ali Kizilkaya, 29. marts 2012 kl. 13.09
Halløjsa.
Nede, hvor mine bedsteforældre bor i Tyrkiet, dyrker man denne græsart. Den smager herligt, og kan smides i arabiske fladbrød, tilsat salt og ost. I Danmark findes den i store mængder, på enge, skovbryn og vejkanter. Om et par uger skal hele familien ud i den dejlige sol og fylde poser op med »yemlik«, som det hedder på tyrkisk. Har gået og spurgt gartnere, naboer og landmænd. Ingen ved hvad den hedder, og ingen vidste heller ej at den er spiselig. Nu spørger jeg jer, og håber at der er jackpot. Den høstes og spises, før den gule blomst springer ud.
Skrevet af: Mehmet Ali Kizilkaya, 29. marts 2012 kl. 13.10
Sådan så det ud, efter høsten
Skrevet af: Lilium J., 29. marts 2012 kl. 16.55
Scorzonera suberosa
www.vanherbaryum.yyu.edu.tr/flora/famgenustur/ast/sco/sub/index.htm
Skrevet af: Mogens Madsen -Den Gamle Gartner, 30. marts 2012 kl. 8.36
- på dansk kaldes den skorzonerod -
MM
Skrevet af: Lilium J., 30. marts 2012 kl. 10.47
Sorry-det kan også være :
Tragopogon aureus
www.enotes.com/topic/Salsify
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.