Forum

Acer saccharum-Sukkerløn-Ahorn sirup?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Carsten Nielsen, 1. maj 2012 kl. 22.23

Hej

Er der nogen som kan fortælde mig hvordan jeg laver Ahorn sirup, og uden at skade træet for meget.

Mvh

Carsten

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 1. maj 2012 kl. 22.52

Ups......har du søg på nogle amerikanske/canadiske hjemmesider ?. Canada er verdens største producent af ahornsirup.
Jeg vil tro at du skal tappe saften af på samme måde som når man tapper birkesaft og bagefter skal det inddampes indtil at sukkerindholdet bliver så stort at faren for at det gære ikke længere er tilstede . D.v.s at du koger saften indtil termometret viser 110 grader c. Så er sukkermængden i den væske så stor at den hindre bakterierne i at formere sig .

I birkesaft er sukkerindholdet kun ca 1-3 % så er det store mægder der skal inddampes. Hvad den er i ahornsaft ved jeg ikke, men mon ikke det er det samme .

2 af 2 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 12. april 2017 kl. 13.16

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

Nyt svar til emnet »Acer saccharum-Sukkerløn-Ahorn sirup?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Acer saccharum-Sukkerløn-Ahorn sirup?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider