Skrevet af: Sam Sam, 30. september 2015 kl. 17.08
Hej. Jeg overvejer at plante et fyrtræ mod vest i haven, for at lukke lidt af for alt den vestenvind. Fyrtræet skal være mellem- til hurtigvoksende, tåle vind, tæt og ikke hurtig få frostskader. Det må hellere ikke blive for bred. Havde tænkt lidt på klitfyr eller østrigsk fyr.. Nogen der har andre forslag eller kan fortælle mig hvilken sort, jeg skal plante??? Mvh Sam.
Skrevet af: Lars Holt, 30. september 2015 kl. 17.47
Østrisk fyr bliver et højt og flot fyrretræ. Det er nok ikke det, du har i tankerne.
Klitfyr er et godt valg.
Bjergfyr bør du også se på. Det findes i en normal og i en miniudgave. Bjergfyr kan beskæres ved at afkorte skudene, inden de er fuldt udvoksede.
Skrevet af: Tine Horsum, 30. september 2015 kl. 21.01
Jeg har en østrigs bjergfyr- og den ville være smuk og fin, hvis den ikke stod, hvor den står. Den fælder meget- og hælder døde kviste, nåle og grene af- wherever.
I "Bodil" knækkede den en gren- helt oppe- som er umulig at få ned. da den ligger over nogen andre grene- sådan 15 meter oppe.
Men måske er det et træ. der har haft sin bedste tid. Jeg overvejer meget at få det fældet. Ikke fordi, det fælder, jeg er mere nervøs for, om det lægger sig i huset i en storm.
Det kunne være et smukt træ, men med havvind fra vest
(Jeg har fjernet grene oppe i 4 meters højde, da det har det med at "sakke"- eller hælde med grenene, det gør dem længere oppe nu. Nu er de i vejen, når man går!
Nu har jeg ikke valgt træet.
Mvh
Tine- noget der fjernes giver plads til noget ny.
Skrevet af: Søren S Duun, 30. september 2015 kl. 23.15
Selvom de store fyrs rødder ligger i overfladen kan de vælte i en storm ligesom andre træer . Der skal dog noget til . I de mange år mine forældre havde sommerhus i Røsnæs og hvor jeg har oplevet storme er det begrænset hvor mange fyrtræer der er væltet . Det var som regel gamle og syge fyrtræer . Men måske er det værd at nævne at bjergfyren sjælden lægger sig . Kun ved sygdom .
Skrevet af: Mogens Madsen -Den Gamle Gartner, 1. oktober 2015 kl. 7.53
@ tine der er ikke noget som hedder østrisk bjergfyr - det må være en østrisk fyr når den er så høj - det er nok en god ide at fælde den - hvis den kan nå huset hvis den vælter - der kommer fler´ bodiller
Skrevet af: Tine Horsum, 2. oktober 2015 kl. 0.36
DEt må vi lige tænke over. Mogens- E. (Det vil koste knaster)
Da vi ikke selv kan fælde træet. Hvorfor kan det forresten ikke være en "Østrigsk Bjergfyr"- jeg fik den artsbestemt på fon (fugleognatur)- for nogle år siden?
Og hvorfor kalder I den for en fyr? Det hedder et fyrretræ. Nemlig! ;-)
Mvh
Tine- pedant og per19gryn med sprog.
Skrevet af: Mogens Madsen -Den Gamle Gartner, 2. oktober 2015 kl. 9.04
@tine - jeg tror du svarede mig og ikke mogens E. - mange folk blander de danske navne sammen så hjælper det at bruge latinen :
pinus contorta = klitfyr
pinus mugo = bjergfyr
pinus sylvestris= skovfyr
pinus nigra = østrisk fyr - det er kun et lille udpluk af de mest almindelige arter
Skrevet af: Tine Horsum, 5. oktober 2015 kl. 2.00
Tak for svar!
Vi må se om, vi så kan få specialisten ud, der fældede vores store hestekastanje, Det var -Uha!-dyrt (17.000 kr!), men så fældede de og stubfræsede en del mere. Og vi fik fliset det, der kunnes.
---
At se skovfolk med merere end meterlange motorsave hænge i reb- var også en oplevelse. Jeg havde dog ikke nerver til at se det hele!
(Jeg har fotos af det- dog ikke af personerne, men de gjorde et pænt job).
---
Fyr mod vest- tja!
Er jorden sandet er der jo klitfyr. Skovfyr bryder sig ikke så meget om vind.
I orkanen 1999 lagde der sig på mine kanter en dejlig lille lund af store skovfyr. Dem savner jeg!
Mvh
Tine
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.