Skrevet af: Henrik Hansen, 14. oktober 2015 kl. 9.23
Jeg har for første gang fået høstet alle æblerne i haven og fået lavet en masse saft til fryseren + et forsøg igang med cider.
Men ville gerne vide hvilke sorter det er. Se billede her:
imgur.com/AzFHofr
Håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak
Skrevet af: Lars Holt, 14. oktober 2015 kl. 10.27
Til en god cider skal du bruge både søde (spiseæbler), syrlige (madæbler) og bitre æbler.
Du kalder det saft, men det er vel most - findelte og koldpressede æbler.
Cideren vil gære ud og have ca. 5 % alkohol. Skal du have bobler i cideren (på den "rigtige" måde), skal du efterfølgende tilsætte op til 25% frisk æblemost (afhængig af ønsket tryk), tappe på champagneflasker og sætte prop i eller kapsel på.
Gæringen i flasken giver bundfald. Det kan fjernes ved en omkapsling, men overvej, om det er umagen værd.
Skrevet af: Mogens; E., 14. oktober 2015 kl. 10.45
Henrik.
Skriv oppe i søge funktionen: æblesorter.
Der er de mest almindelige.
Her er en meget bedre oversigt:
www.sonneruplund.dk/htmlandre/aeble%20oversigt%20i%20fotos.html
Skrevet af: Claus K Madsen, 14. oktober 2015 kl. 13.24
Du kan også forsøge med pometets æblenøgle:
www.nordgen.org/nak/index.php?view=start2&PHPSESSID=sgflfbuqidunk8rtc41l1d1o33
Bare husk:
1) Nøglen er ikke bedre din vurdering af karaktererne.
2) Nøglen tager ikke højde for sjældenhed. Hvis f.eks. nr. 1 på listen er meget sjælden og nr 2 er Gråsten, så har du nok en Gråsten.
Skrevet af: Mogens Madsen -Den Gamle Gartner, 15. oktober 2015 kl. 8.43
jeg er sikker på at det nederste er SPARTAN
Skrevet af: Henrik Hansen, 16. november 2015 kl. 19.46
Hej
Fik aldrig sagt tak for hjælpen. Tror jeg har fået sjusset mig frem til noget der er lidt korrekt.
Går i øvrigt fint med cideren. De 25 liter startede gæring af sig selv og her 34 dage inde i gæring, der er vi oppe på ca. 3 % alkohol.
Planen er nok at flaske den ved ca. 4,5 % alkohol, resten skal gærer i flasken under kapsel, så det bobler lidt.
Skrevet af: Lars Holt, 16. november 2015 kl. 20.00
Har du målt sukkerindholdet, inden start?
Jeg får aldrig cider over 5% alc. med mine æbler.
Skrevet af: Henrik Hansen, 16. november 2015 kl. 20.19
Ja, her er udviklingen siden start:
14.10.15
Brix: 15
Mostvægt: 1060
Potentiel Alkohol: 8 %
01.11.15
Brix: 12
Mostvægt: 1044
Potentiel alkohol: 6 %
16.11.15
Brix: 10
Mostvægt: 1040
Potentiel alkohol: 5 %
Det må vel betyde at jeg er på 3 % alkohol nu ?
Skrevet af: Lars Holt, 16. november 2015 kl. 22.37
Du skal sørge for at trykket ikke bliver over 6 bar svarende til 18 g sukker pr. liter ved flaskning.
Champagneflasker kan ikke tåle højere tryk.
Skrevet af: Henrik Hansen, 17. november 2015 kl. 7.24
Hvordan regner jeg det ud i forhold til ovennævnte tal ?
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.