Forum

Gæs bliver plukket levende til dyner.

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Johnny Jensen, 14. december 2018 kl. 0.53

Det er frygtelig at læse, at gæs og ænder bliver plukket levende op til 5 gange og ender til sidst som foie gras hvor de fodres op til deres lever ikke kan klare mere og de dør. Jeg synes det er noget forbandet svineri. Håber at det her vil blive taget godt i mod, og andre vil dele denne link på de sociale medier. Her er der video af den måde de bliver plukket på. anima.dk/landbrugsdyr/er-dun-i-orden#.XBLuaOKNzIU

1 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jakob B., 15. december 2018 kl. 23.35

@Johnny Jensen

Det er dyremishandling, men det er også en del af kødproduktionen, og dermed er der også en klar klimavinkel at kritisere.
Derfor vil jeg gerne opfordre dig til også at bringe linket til klimadebat.dk

Og håb blot, at historien bliver taget dårligt imod. Skurvede hoveder behøver stærk lud, men de bryder sig kun sjældent om det.
Hvis du har nogle idéer til alternativt sengetøj, så vil det nok være en god idé at præsentere dem samtidigt. :-)

2 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Johnny Jensen, 17. december 2018 kl. 2.41

Ja menneskeheden i den rige del af verdenen kunne jo starte med at lade være med at smide alting ud efter at de har brugt det en til to år. Ny seng, tv, dyner, tæpper. Der har aldrig været så travlt på genbrugsstationerne som der er i dag. Vi mennesker synes vi skal gøre alt for klimaet, men bare ikke hos os selv. Hvad hjælper det at de unge virker til at de vil gøre det godt for klimaet, men så i weekender ligner gaderne i de danske storbyer svinestier efter at de unge har smidt deres affald fra deres fastfood på gaden. Og deres cigaretpakker osv. Men med hensyn til det med gæssene, ja så kunne man jo vælge de dyner uden fjer og dun og så beholde dem 10-15 år. Har selv nogle af de dyner, og de holder fortrinlig efter 15 år. Det er bare menneskene i dag skal forbruge og smide væk hele tiden. Men folk går jo kun op i klimaet indtil deres næste ferie til udlandet med fly. Helst 2-3 gange om året. De mennesker rager mig en høstblomst. For de fleste mennesker er så hykleriske når det handler om deres gøren i forhold til et bedre klima.

3 af 3 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 21. december 2018 kl. 15.44

Det samme sker også for angora kaniner, hvis uld er meget eftertragtet og dyrt at indkøbe. Eftersigende flår kineserne ulden af, imens kaninerne skriger af skræk. Mange overlever ikke altid behandlingen og dør pga smerter og angst. En kanin dør og let af stress. Ved varende høje lyde i løbet af kort tid afliver den.

Samme mishandling finder også sted hos fårene i New Zealand, hvor man skære pelsen fri fra anus med en skarp kniv for at hinder at der går skadedyr i fåret og ulden. Imens står fåret tilbage med store smerter.

Måske der var noget at tænke over når vi indkøber julegaver.?

Nyt svar til emnet »Gæs bliver plukket levende til dyner.«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Gæs bliver plukket levende til dyner.

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider