Forum

Alger som gødning?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Kirsten Lindberg, 3. marts 2002 kl. 2.25

Inde under Tips og Ideer / Køkkenhaven har både Syss Karll og jeg beskrevet dyrkning af et indianerbed med majs, bønner m.m. Findes der mon andre lignende "dyrkningscirkler"?

Der er vist noget om at kineserne havde en dyrkningsmetode hvori der indgik en lille sø, hvor alt organisk affald fra en familie blev smidt ned. I den nu næringsberigede sø startede en kraftig plantevækst, som udsatte karper tog sig af. Når karperne var store nok, blev de fisket op. De største kom på middagsbordet, de mindste i pension i beholdere, mens søbundens mudder blev "høstet" og brugt som gødning i grønsagshaven. Herefter begyndte man forfra med at kaste nyt affald i søen og genudsætte de mindste karper til ydeligere vækst.

Kunne vi gøre ligesådan her? De mange alger, som folk kæmper med i havebassinerne kunne vel i hvert fald gøre god gavn som gødning, hvis man ikke lige kan finde ud af at være fiskeopdrætter.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sten Porse, 8. april 2002 kl. 10.36

Det kan vi ganske udmærket, men er det mon klogt at lade tilfældige alger erobre dammen? Flere arter af grønalger danner giftstoffer, som muligvis kan komme til at gøre skade på dem, som vil bruge vandet. I stedet kunne man drage nytte af ny viden om sumpplanters evne til at optage kvælstof og fosfor fra vandet. Det viser sig nemlig, at især to planter er meget effektive: Kæmpe-Star (Carex pendula) og Høj Sødgræs (Glyceria maxima).

De er samtidig udmærkede som foderplanter eller som grønmasse i komposten.

Nyt svar til emnet »Alger som gødning?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Alger som gødning?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider