Forum

Er klimaforandringerne naturlige?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 11. oktober 2019 kl. 18.02

1 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 11. oktober 2019 kl. 18.39

For ca mere 1000 år siden havde vi en lignende global opvarmning , isen forsvandt fra Grønland , vikingerne oprettede bosteder deroppe og dyrkede korn , store skove opstod , torsken flyttede også nordpå og kunne fanges langt oppe ad østkysten , men så vendte klimaet igen og kulden fik bosætterne til at flytte syd på .
I 1600-1700 tallet havde vi den såkaldte lille istid , med meget kolde vintere , og kølige sommere , det kostede os Skåne , Halland og Blekinge , da svenskerne kunne gå over isen og pludselig være ved København.
Vi må da kun være glade for at klimaforandringerne giver os varmere vejr , det ville da være en katastrofe hvis det var omvendt , med en sommer der varede 6-7 uger , det ville hurtigt give en global hungersnød.......
Men hvad der gør at vi har fået noget lunere vejr de senere år , er tidens store spørgsmål ..............

2 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 11. oktober 2019 kl. 21.40

Jeg vil nødig være dommer i denne sag, da jeg er i tvivl om hvor vidt det er menneskabt eller der er en naturlig årsag, men hvis vi mennesker kan gøre noget ved det ved ikke at klimasbelaste skal vi gøre det. Og gerne snarest.

3 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 11. oktober 2019 kl. 22.10

@ Svend Høst.
Isen forsvandt ikke fra Grønland i vikingetiden. Det er millioner af år siden.
Og måske vendte jorden på en helt anden måde den gang?
@Søren
Du skal ikke være dommer, blot læse linket og forbedre din viden! Men du har ret i, at vi må gøre noget!

4 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Alice Greifenstein, 11. oktober 2019 kl. 22.12

Meget tyder jo på, at klimaforandringerne er menneskeskabte, men om det er tilfældet eller ej.... en ting er sikker: Man kan ikke blive ved med at svine kloden (inklusive atmosfæren til).

Om katastrofer opstår på grund af global opvarmning, eller vi dør af plastikforgiftning eller andre forgiftninger kan egentlig være lige meget. Vi må lære at rydde op efter os og ikke drive rovdrift på naturens resurser.

5 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 11. oktober 2019 kl. 23.10

Lars .... Selvfølgelig forsvandt den indre indlandsis ikke men store dele af den kystnære is forsvandt og det gav muligheder for vikingerne der kaldte det for det grønne frodige land .....Grønland.

6 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 12. oktober 2019 kl. 8.34

Videnskab.dk [info@videnskab.dk]

Her står en masse om vores klima, lige for tiden.

7 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Doris Møller, 12. oktober 2019 kl. 9.04

Hvorfor kommer nu pludselig den diskussion – på et tidspunkt, hvor alle de betydende videnskabsfolk er enige om, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

At der før i tiden har været forandringer i klimaet, som mennesket ikke var skyld i, er jo ikke et argument for, at det heller ikke skulle være tilfældet denne gang, set i lyset af hvor meget mennesker påvirker kloden.

Citat: ”Vi må da kun være glade for at klimaforandringerne giver os varmere vejr…”

Njah, for det første indebærer klimaforandringerne ikke kun lunere somre her i Danmark. De bringer vildere vejr med voldsommere orkaner, oversvømmelser, værre tørke, skovbrande eller alt for meget regn og desuden havstigning, der betyder, at visse østater bliver oversvømmet.

Ganske vist ser det ikke ud til, at Danmark bliver så hårdt ramt indtil videre. Men jeg er sikker på, at de mennesker, hvis huse bliver oversvømmet hyppigere ved stormflod er godt trætte af det. Og det vil komme til at koste enorme summer at foretage tilpasning til det ændrede klima. Så selv om du muligvis bor på en bakke, Sven Høst, så kommer du også til at betale via skatten.

Og klimaflygtningene skal jo bo et sted, når de har forladt deres ubeboelige områder. Måske kommer der en del fra Holland og andre lavtliggende europæiske egne, men det er mere sandsynligt, at flertallet af klimaflygtningene vil komme fra f.eks. Bangladesh.

M.v.h.

Doris Møller

8 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: H. Christensen, 12. oktober 2019 kl. 10.02

Det er så typisk at mennesket vil prøve at rette naturen ind til os.
I stedet for at det er os der skal rette ind efter naturen.

Doris Møller
Det er FN betalte forsker det hævder at vejret er menneskeskabt.
Der er ligeså mange forsker der hævder at det kan man ikke konkludere.
Selv NASA hævder at vi er i en varm periode mellem to istider fordi jorden rotere som den gør.

Og pt er der kun a-kraft som er stabil nok, effektiv nok og med meget lidt forurening som er tilgængelig men som man politisk ikke vil bruge.
Mvh

Hvad ville vi gøre hvis vi var på vej mod en istid?

9 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Doris Møller, 12. oktober 2019 kl. 10.40

Hej H. Christensen

Du skriver: ”Det er FN betalte forsker, der hævder, at vejret er menneskeskabt,”

For det første er der masser af forskere, der mener, at klimaet ændres som følge af menneskets aktiviteter – ikke bare en enkelt FN-betalt forsker. Og disse mange forskere er ansat og lønnet af mange forskellige.

Nå, ja, det kan godt være, at du mener ”FN-betalte forskere” (altså flertal), men du skrev altså ”forsker” (ental).

For det andet påstår man ikke, at vejret er menneskeskabt, men derimod at klimaforandringerne helt eller delvis skyldes menneskets påvirkninger. Det er noget andet.

I øvrigt var det James Hansen, der var ansat hos NASA, der var en af de første til at gøre opmærksom på klimaproblemerne så langt tilbage som i 1988.

M.v.h.

Doris Møller

10 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 12. oktober 2019 kl. 11.24

Lad os slå en ting fast , klimaet er blevet varmere de sidste 30 år globalt set , hvad det skyldes ved vi ikke med sikkerhed , da klimaet altid har varieret gennem tiderne med varme og kolde perioder , der er mange faktorer at tage hensyn til , jordens bane omkring solen og afstanden til solen , solplet max. og min. perioder , og her på planeten , små ændringer i havstrømmene kan have stor indflydelse på jordens klima .
Nu får udledningen af CO2 skylden for den nuværende klimaændring , men facts er at der er ikke nok CO2 i atmosfæren til at holde gang i væksten på en varm sommerdag , den går simpelthen i stå midt på dagen når det er varmest , på grund af mangel på CO2.
Det er jo kendt at erhvervsgartnere må gøde luften i drivhusene for at holde gang i væksten af planterne , det gør man ved at brænde metangas af , som giver CO2 som planterne skal bruge .
Og jeg vil stadig holde på at det er bedre med et varmere klima end et koldere som ville give en meget kortere vækstperiode , med en mulig fødevare krise.

11 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 12. oktober 2019 kl. 15.27

Når jeg skriver at jeg ikke vil være dommer i denne diskution mener jeg naturligvis til spørgsmålet, hvem har ret? Hvis man googler spørgsmålet får man også en masse svar, ud fra hvilket interesser de enkelte har i debatten... nyheder.tv2.dk/samfund/2019-04-03-er-klimaforandringerne-menneskeskabte-eller-naturlige-her-er-to-eksperters-vidt

12 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 13. oktober 2019 kl. 17.30

Faktisk er det lige nøjagtig 97 procent af verdens samlede klimaforskerne, der mener at klimaændringerne er menneskeskabte.

13 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 13. oktober 2019 kl. 17.57

@Svend Høst
"Og jeg vil stadig holde på at det er bedre med et varmere klima end et koldere som ville give en meget kortere vækstperiode , med en mulig fødevare krise."
Ja, for Danmark vil vækstforholdene blive bedre, men for verden som helhed vil de blive væsentlig ringere. Samtidig vil klimaet blive mere vildt med mange ødelæggelser til følge.

Selv om der er naturlige svingninger i jordens klima, må man vel sige, at den nuværende situation er menneskabt, fordi vores kortsigtede og dårlige opførsel skubber på en udvikling, der måske var i gang, men som vi derfor er skyld i kan løbe løbsk.

14 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 13. oktober 2019 kl. 18.06

Lars ............du har selvfølgelig ret til at mene hvad du vil ........

15 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Doris Møller, 13. oktober 2019 kl. 18.35

O.k. Midt i alle de negative historier om klimaet holder du, Svend Høst, fast i at se på de lyse sider: Vi får det varmere her i Danmark.

Og det er måske godt at bevare det positive livssyn. Mens folk i andre lande må døje med 50 grader i skyggen, 1 meter regn i løbet af et døgn som i Japan i disse dage, osv. osv., kan vi her i Danmark hygge os i den dejlige varme sommer.

Men er det nu også så sikkert?

Da der i fjernsynet for nylig blev vist et verdenskort, hvor man kunne se de områder, hvor man har haft temperaturstigninger, var stort set hele verden farvet med rød farve til angivelse af, at det havde været varmere end normalt. Der var dog ganske få steder, der var farvet blå, som tegn på, at det havde været køligere end normalt.

Klimaforandringerne kan, så vidt jeg ved, muligvis medføre, at vi får det køligere end normalt i Danmark. Golfstrømmen spiller jo en stor rolle for vores klima. Men smeltevand fra indlandsisen på Grønland kommer jo i større og større mængder, og dette smeltevand kan svække Golfstrømmen. Og det vil sandsynligvis gøre vores klima koldere!

www.information.dk/udland/2015/03/golfstroemmen-taber-fart-hurtigt

Men … Allways look on the bright side of life!

M.v.h.

Doris Møller

16 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 13. oktober 2019 kl. 19.34

Doris ..... du har selfølgelig også også ret til at mene hvad du vil..... .

17 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 13. oktober 2019 kl. 19.50

@Svend Høst
Det er jo ikke holdninger vi fortæller dig om.
Det er jo et koncentrat af den videnskabelige viden, der efterhånden er oparbejdet og formidlet.
Stoler du virkelig på de 3% af forskerne i stedet for at stole på de 97%?

18 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Svend Høst, 13. oktober 2019 kl. 22.21

Nej , nu må vi holde op med det her hysteri , alle er enige om at vi er inde i en periode hvor klimaet er blevet varmere , men der er ingen der kan sige med sikkerhed hvorfor , og hvor længe det eventuelt vil vare . Slut herfra............

19 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Doris Møller, 14. oktober 2019 kl. 10.43

Man kan naturligvis vælge at kalde forudsigelserne om klimaforandringer for hysteri. Men sagen er jo, at forandringerne allerede er i gang.

Man kan vælge at nyde de varmere somre – og det er der absolut ikke noget i vejen med ;-)

Men der er vel heller ikke være noget i vejen med at følge med i, hvad der foregår af klimaforskning?

Jeg har i årevis undret mig over, at forudsigelserne om klimaforandringer ikke blev taget mere alvorligt. Nu ser der endelig ud til, at der er bred enighed om, at der er et stort problem, og mange forsøger at ændre på deres vaner, så klimaaftrykket ikke bliver så stort.

Vi kan glæde os over, at økologer allerede er på rette vej. Vi gør et stort arbejde for at forbedre jordbunden i vores haver ved at indarbejde organisk materiale i den. På den måde lagrer vi kulstof i jorden. Vi bruger ikke bilen til at transportere hækafklip m.m. til en genbrugsplads, men udnytter det på stedet. Og mange af os er også begyndt at sætte større pris på grønsagsretter, hvilket gør, at vi spiser mindre kød. Og der er sikkert endnu flere gode initiativer, som jeg lige nu ikke kan komme i tanke om.

M.v.h.

Doris Møller

20 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: H. Christensen, 14. oktober 2019 kl. 16.38

Jeg kender godt til den rapport fra John Cook om de 97%.
Den for så også skæld ud fra mange sider.
Bla.her
borsen.dk/opinion/blogs/view/17/4649/nej_der_findes_ikke_et_klima-konsensus_bestaende_af_971_pct_af_forskerne.html

Det er også helt galt når der bliver skældt ud på landbrug, transport og industri for ikke at gøre nok når 70% af klodens udledning af co2 kommer fra storbyer.

I Danmark har de fleste politiker som mål at reducerer vores udledning med 70%.
Med feks. elbiler. Som bliver lavet i andre lande som så for den ekstra co2 belastning.
Og med strøm fra? øh det kan ligeså godt være fra et Polsk kuld kraftværk.

Jeg må sige at global opvarmning ikke bekymre mig så meget som vores drastisk faldene bioderversitet.
Den er på katastrofe kurs.

Så hjælper det ikke en dyt at man høster biomasse i vores national parker til at brænde af i vores "CO2 neutrale" kraftværker.

Og slet ikke når nogle politiker foreslår at inddrage 1/3 af landbrugsjorden.
Der er selvfølgelig jord som kun bliver dyrket fordi det er med EU støtte der kunne man også starte.
Hvorfor ikke starte med det jord staten i forvejen ejer?
Mvh

PS det er nu dejligt man ikke skal grave Dhaliaer op mere

21 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 14. oktober 2019 kl. 22.07

Ja, det er stadig op ad bakke mht faktaformidling her i forum - hverken klimaforandringer eller sprøjtemidler er noget problem - landsbytosserne får frit spil :)

Må jeg minde om at mennesker rundt om i Verden allerede nu mister deres land, hjem og/ eller fødevarer pga vandstandsstigninger der udsletter lave ø-riger.

22 af 22 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: H. Christensen, 15. oktober 2019 kl. 17.22

Tom
Jeg har ikke påstået at der ikke er klimaforandringer.
Det har der altid været og vil altid være.

De er ikke menneskeskabt. De er menneske forværret.
Bør vi gøre noget. Ja.
Kan vi gøre noget. Meget lidt. Det er der, lige nu, ikke vilje til.

Hvis vi stoppede al udledning af CO2 i dag inklusiv den ekstra udledning der er fra naturen vil det tage 100år inden naturen er tilbage på 280ppm.

Det vil kræve bla. negativ vækst. Negativ befolknings tilvækst.
Og en stabil CO2 ren energi kilde der kan erstatte det vi har.

Vindmøller er bare ikke godt nok. De lever kun 42% af vores forbrug i dag og kun når det blæser.

El biler er kun gode nok hvis de bliver bygget med og opladet med ren energi.
El nettet er heller ikke udbygget nok til at vi alle kan skifte til elbil.
Der imod giver det mere mening at vi ikke bare køber nyt, men genbruger og reparere.
Og så er vi tilbage til negativ vækst.

Mvh Landsbytossen

Nyt svar til emnet »Er klimaforandringerne naturlige?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Er klimaforandringerne naturlige?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider