Forum

Flytning af ligusterhæk

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Chris Orup, 29. juni 2020 kl. 23.42

Vi SKAL flytte en hæk i slut juli. Vi ved godt at tidspunktet er forkert men vi kan desværre ikke komme udenom. Vi behøver dog ikke at kassere den og vil plante den andet sted i haven, så den ikke går til spilde.

Er der nogen der kan hjælpe med forberedelse, evt hvilken slags jord, gødning eller andet der vil gøre det så godt som muligt. Og så må naturen gå sin gang :)
Tak

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 30. juni 2020 kl. 10.36

Rodstik den nu.
Bland muld, kompost og grus.

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 30. juni 2020 kl. 11.44

Hej Chris Orup

Hvis det er muligt: Forbered sivevandingsslange til den nye placering. Hvis sommeren fortsætter med sparsom nedbør er jorden fortsat til den tørre side om 4 -5 uger.

Overvej om der skal reduceres lidt i mængden af skud som er kommet i år - de er ikke afmodnet i slutningen af juli og kan have svært ved at få vand nok i et tempo, der gør at de overlever.
(Klip ikke hele årsskuddene af).

Når i graver hækplanterne op vil det være godt at skærme dem mod udtørring - dvs ny placering er gravet ud, ikke for mange planter op ad gangen / alternativt: sørg for læ og skygge mens planterne er i "venteposition" ovenpå jorden.

Held og lykke med flytteprojektet ;-)

Venlig hilsen
Lone

Nyt svar til emnet »Flytning af ligusterhæk«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Flytning af ligusterhæk

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider