Forum

Hvilken ukrudtsort i græsplæne

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Louise Larsen, 6. marts 2023 kl. 12.28

Kære alle

Nogle der kan hjælpe med at bestemme hvilken ukrudtsort, der er ved at overtage græsplæne? Hjælp til bekæmpelse modtages!

Tak alle

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 6. marts 2023 kl. 12.58

Det er fuglegræs du har i plænen. Der findes mig bekendt ingen særlig økologisk måde at bekæmpe dette på ud over at vertikal skærer din græsplæne. Hvis der blot er tale om små områder ville jeg bare skuffe ukrudtet op med et skuffejern og så så græs bag efter .

Når der begynder at komme ukrudt i din plæne kan det skyldes flere ting, bl.a gødningsmangel . Her er hønsemøg i pilleform velegnet til at give græsset.

Prøv at give plænen noget mere gødning så græsset kommer i groning igen . Det kan du gøre her i marts - april måned..

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 6. marts 2023 kl. 13.11

PS . Flere steder kan man læse at fuglegræs gror hvor jorden er rimelig velgødet. Men det betyder ikke at så skal man ikke gøde overhovedet . Men sørg for, at græsset ikke bliver for højt
Når du klipper græsset, kan du forebygge ukrudt ved ikke at klippe græsplænen så langt ned. Ukrudt har lige som alle andre planter brug for sol til at vokse. Hvis græsset er mindst 4 cm højt, kan solen ikke trænge ned til ukrudtsfrøene, og de vil derfor ikke spire .

Nyt svar til emnet »Hvilken ukrudtsort i græsplæne«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Hvilken ukrudtsort i græsplæne

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider