Forum

Topdressing/ujævn græsplæne

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lasse, 21. juli 2005 kl. 15.53

Er der nogen der har prøvet topdressing til græsplænen.

Jeg har en meget ujævn og hullet græsplæne efter et byggeprojekt.

Er det muligt at rette den op med topdressing?...og hvis er der nogen tider på året det er bedst?...og hvor meget må der komme på?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jane, 21. juli 2005 kl. 23.15

Hej Lasse,

Hvis I virkelig har kørt på græsplænen så der er dybe ujævnheder så tror jeg at det vil være nemmest at så nyt græs. Fyld op med jord – stamp det til og så nyt. Det skal selvfølgelig være i en fugtig periode – eller du skal vande det.

hilsen Jane

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 22. juli 2005 kl. 7.16

Kørsel i forbindelse med byggeaktivitet kan give trykskader på jorden, så der dannes et hårdt jordlag, som rødder og vand har svært ved at trænge igennem. Afhængig af jordtype og trafik, kan dette resultere i at, plæne og andre vækster mistrives på grund af dårligt dræn og dårlige rodforhold.

Du kan godt forsøge at dække ujævnheder med jord og efterså med græs, men resultatet kan, afhængig af skaderne, blive, at der fremover forekommer farveforskelle, hvor plænen i tørre perioder gulner de steder, jorden er for hård, og at dem står under vand i vinterhalvåret eller efter kraftig regn. Trykskader er ofte værst på lerede jorde.

Normalt vil man efter byggeri og tung trafik anbefale nybyggere, at de får grubet jorden inden anlæg af ny plæne. Det foregår ved at jorden løsnes i dybden med dybe skær, så det hårde jordlag brydes. Arbejdet kan udføres af en anlægsgartner eller entreprenør.

Nyt svar til emnet »Topdressing/ujævn græsplæne«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Topdressing/ujævn græsplæne

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider