Forum

Dobbelte akelejer

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Charlotte Olden-Jørgensen, 27. maj 2002 kl. 21.31

Ligesom Karna Maj har jeg haven fuld af selvsåede akelejer, der dukker op alle mulige (og umulige) steder i haven og omegn. I år er de flotteste nogle blå/hvide, men nogle af dem har ligesom et ekstra sæt af de underste, hvide kronblade – en slags fyldte akelejer. Jeg vil naturligvis tage frø fra dem, men er de mon frøægte? Har nogen oplevet lignende før?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jane, 28. maj 2002 kl. 13.59

Hej Charlotte,
Jeg har rigtig mange akelejer i min have – de er i lilla og lyserøde toner, men flere af dem er med fyldte blomster. Dog mest i én farve.

Jeg er nybegynder i haven (flyttede ind sidste sommer) så jeg observerer mest for øjeblikket og om de er frøægte – det har jeg ingen anelse om. Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med det spørgsmål.

Men dine i blå og hvide farver –det lyder kanon flot. Til lykke med dem!

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Clara Andersen, 28. maj 2002 kl. 21.25

Jeg har nogle violette dobbelte akelejer, og da jeg selv har taget dem som frø i en have, ved jeg, at de er "frøægte". Iøvrigt har jeg mange nuancer og størrelser af violette, blå, lyseblå, mørkerøde, rosa og lidt gule.

Jeg er ved at rense ud i dem, altså skrotte nogle, for at placere dem rigtigt farvemæssigt. De mørkerøde går fint med vinrøde tulipaner, de smukkeste dybt violette er ikke så kraftige og går fint mellem mine lyserøde og orangerøde roser samt mellem gule tulipaner. De lyseblå er gode ved de blå geranium, de gule er lidt sene og fine sammen med flerårig gul abeblomst. De rent mørkeblå er gode med ren blå baggrund, evt. med liljekonval. osv.

Hvis nogen ønsker frø, så kan jeg straks sende de små portioner, jeg har gemt, bl.a. den dobbelt violette. Jeg har iøvrigt masser af frø af morgenfrue, rød kornvalmue, gul og hvid okseøje m.m. fra tidligere blomstereng, som jeg gerne sender mod porto og lidt for besværet.

Nyt svar til emnet »Dobbelte akelejer«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Dobbelte akelejer

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider