Forum

Flytning af æbletræ

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Jesper Wedersøe, 17. august 2006 kl. 11.31

Kan man flytte et 10–12 år gammelt æbletræ, og hvis, hvad kræver det?

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 18. august 2006 kl. 8.30

Hej Jesper
Det er noget af en opgave, men det kan lade sig gøre.

Du må til at forberede flytningen nu – og det gøres ved at grave en rende rundt om træet så du laver en rende ca. 80 cm fra stammen og ud derfra. Alle rødder du støder på skal klippes/graves over, og du skal mindst 40–50 cm i dybden. Når du ikke gider grave længere ned, kan du med en skarp spade "klippe" rødderne over ved at trykke den yderligere i jorden med dig selv ovenpå.

Vil foreslå du tager et stykke på omkring 60–80 cm ad gangen og det er ikke så afgørende om du laver renderne, så det bliver rundt eller firkantet. På den måde kan du smide jorden fra det første hul oven på jorden og dernæst hælde jorden fra det næste i det første hul – og dermed spare lidt arbejde. Når stikkearbejdet er gjort skulle træet gerne lave nye rødder ud fra sårene og det er så vigtigt at træet graves op med alt det, der er indenfor renden og det skal ske en gang i hvileperioden fra 1. nov. til 1. marts.

Rodkapningen burde være foregået midt på sommeren, men jeg tror det går alligevel.

God held med flytningen.

Nyt svar til emnet »Flytning af æbletræ«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Flytning af æbletræ

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider