Forum

Kompostkværn

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Gitte Hauge, 13. marts 2007 kl. 20.49

Hej

Er det pengene værd, at investere i en kompostkværn? Det skal selvfølgelig være en støjsvag model af hensyn til omgivelserne.

Mvh

Gitte

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 14. marts 2007 kl. 8.44

Hej Gitte!

Afhænger af, hvor meget du kommer til at bruge den...og om du kan finde anvendelse for det træ-/barkflis, der bliver produceret.

Hvis du har en have med god plads og mange buske / læhegn, som skal beskæres hvert år i mange år frem, kan der enten "bygges" kvasbunker / kvasdiger af det afsavede/afklippede ELLER det kan kværnes og flis'en kan bruges til jorddækning.

Løsningen med kvasbunker / kvasdiger er en vældig god idé, hvis der plads til og muligheder for at pindsvin, gærdesmutter, rødhalse, tudser og firben kan trives i området. I løbet af få år synker bunkerne sammen til næsten ingenting – og der kan bygges videre ovenpå. Det tager ikke ret lang tid at samle grenene og lægge dem i bunke.

Den anden løsning er bedre, hvis man har god tid og mange busketter / hække / hegn, som trænger til jorddækning (så ukrudtsregulering bliver mindre tidkrævende).

Hvis du vælger at investere i kompostkværn, så søg rådgivning hos et firma, der sælger maskiner til anlægsgartnere – maskinerne er lidt dyrere end byggemarkedsmodellerne, men de er driftsikre, støjreducerede og kan repareres, hvis de bliver slidte / går i stykker.

Hvis det er en engangsoplevelse at skulle kværne en hel masse grene / stammer på én gang, kan man leje en stor grenknuser (kan transporteres som en trailer – larmer! (så betænk dine nærmeste naboer en flaske rødvin og to sæt ørepropper på forhånd)
Undersøg også, om din kommune / din kommunes renovationsselskab har flishuggger-service for private – det er mange steder en billig løsning – og man kan aftale at beholde "sin egen flis"
Find evt også ud af om din lokale grundeejerforening anskaffet en flishugger, som kan lånes – det er en smart – og billig løsning!

Med venlig hilsen
Lone Brems

Nyt svar til emnet »Kompostkværn«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Kompostkværn

Søg:

StοΏ½t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider