Forum

Spindemider i drivhuset

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Michael Hansen, 19. juni 2003 kl. 22.39

Hvordan udrydder man spindemider i drivhuset. Kan man købe et sprøjtemiddel mod dem.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Henrik Ahlmann, 21. juni 2003 kl. 9.03

Du får ikke noget professionelt råd fra Havenyt.dk om brug af sprøjtegift. Afhængig af, hvor fremskredent angrebet er, kan du nå at udsætte nyttedyr. Disse kan købes på via www.nyttedyr.dk Spindemider kan være ødelæggende for især agurk, men også tomat, peber og melon o.a. angribes.

Der findes to former, røde og grønne mider. De røde er hvileformen, som overvintrer og optræder under ugunstige forhold. De grønne er almindeligst og kan formere sig meget hurtigt. Skaderne viser sig dels som rødt spind ved kraftigt angreb, dels som gulmamorerede blade, der visner efterhånden. Afgrænsede gule partier på bladene er også tegn på lokale angreb med opformering på bladundersiden.

Du kan udsætte rovmider og i tilfælde af voldsomt angreb sprøjte akut med insektsæbe på bladdundersiden for at standse det væsste angreb. Men sørg for at skylle sæben af, inden rovmider udsættes. Nyttedyr vil adrig helt udrydde miderne, da dette vil ødelægge deres eget fødegrundlag. Det kan være en fordel at bruge flere nyttedyr sammen, eller, hvis det er muligt, at sætte planterne udenfor i sommervejret, hvor naturlige fjender hurtigt vil tage deres part. Det gælder især for potteplanter, der er sat ud i væksthuset og skal ind i huset igen til efteråret. Forebyggelse mod udplantning af inficerede planter sker ved omhyggelig undersøgelse om foråret og tidlig udsætning af nyttedyr inden problemet tager overhånd og grundig rengøring af drivhuset med brun sæbe i vinterhalvåret.

Nyt svar til emnet »Spindemider i drivhuset«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Spindemider i drivhuset

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider